OSCE spune ca eforturile sale de mediere din UCRAINA sunt sustinute de PUTIN

MOSCOVA a anuntat ca sustine OSCE in vederea diminuarii tensiunii in UCRAINA, unde separatistii din estul tarii au cerut luni anexarea teritoriului pe care se afla la Rusia, inainte de sosirea la Kiev, marti, a sefului diplomatiei Germaniei.

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN “sustine” MEDIEREA Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in vederea unei “dezescaladari” a crizei din Ucraina, a anuntat OSCE luni, dupa o convorbire telefonica intre presedintele organizatiei, elvetianul Didier Burkhalter, si Putin.

“In cursul unei conversatii telefonice, presedintele rus VLADIMIR PUTIN i-a declarat (presedintelui OSCE Didier Burkhalter) ca Rusia sustine foaia de drum si angajamentul OSCE in Ucraina”, a anuntat organizatia intr-un comunicat.

Citeste si: ROGOZIN: RUSIA INTENTIONEAZA SA REACTIONEZE DUR LA DECLARATIILE SI ACTIUNILE ROMANIEI

Foaia de drum a OSCE, elaborata in cursul saptamanii trecute, “anunta o cale pragmatica privind trecerea de la o logica a escaladarii la o logica a cooperarii si consolidarii stabilitatii pe teren”, a adaugat OSCE.

Ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier urmeaza sa efectueze marti o vizita in Ucraina, menita sa sustina “dialogul national” intre Guvernul de la Kiev si separatistii prorusi din estul tarii.

El urmeaza sa efectueze o vizita atat la Kiev, unde se va intalni cu premierul interimar ucrainean Arseni Iateniuk, cat si in estul prorus al tarii, cu scopul de a sustine eforturile OSCE, potrivit purtatorului sau de cuvant.

Iateniuk va pleca ulterior la Bruxelles, la Comisia Europeana (CE), pentru examinarea unor masuri de sustinere a Kievului.

Citeste si: REGIUNEA DONETK CERE ANALIZAREA ADERARII LA RUSIA

Luni, la mai putin de o zi dupa organizarea dublului referendum privind independenta, denuntat ca “ilegal” de catre Kiev si Occident, insurgentii nu au pierdut timpul si au proclamat “suveranitatea” regiunilor separatiste Donetk si Lugansk, plasandu-se sub aripa Moscovei, asa cum a facut Crimeea in martie.

RUSIA nu a reactionat imediat la cererea de alipire, insa a indemnat luni, anterior, la respectarea “expresiei vointei populatiilor” din estul UCRAINEI.

Sursa foto: realitatea.net