OSDO: STATUL ISLAMIC a comis in SIRIA peste 3.500 de EXECUTII, de la declararea ”califatului”

Peste 3.500 de oameni au fost EXECUTATI IN SIRIA, de membrii gruparii STATUL ISLAMIC, de la declararea ”CALIFATULUI” in regiune, in iunie anul trecut, potrivit unui raport publicat duminica, citat de B1.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), STATUL ISLAMIC a facut 3.591 de executii, 1.945 de civili, dintre care 103 femei si 77 de copii, numarandu-se printre cei care au fost ucisi de jihadisti.

OSDO arata ca doar luna trecuta ISIS a excutat 53 de oameni, 35 dintre ei civili, din regiunile siriene care aflate sub controlul gruparii.

Printre acuzatiile care au stat la baza executiilor se numara presupusa vrajitorie, homosexualitatea si colaborarea cu coalitia internationala condusa de SUA, care a bombardat tinte ale STATUL ISLAMIC din Siria incepand din septembrie 2014.

CITESTE SI: UN ROMAN A PLECAT IN SIRIA SA LUPTE CONTRA STATUL ISLAMIC

Potrivit raportului, 975 dintre cei executati erau membri ai fortelor regimului sirian, iar 274 dintre victime faceau parte din gruarile rebele sau proveneau din randurile luptatorilor kurzi. Totodata au fost executati 415 membri ai STATUL ISLAMIC, acuzati de spionaj. Multi dintre ei au fost capturati in timp ce incercau sa paraseasca organizatia terorista, noteaza OSDO.

Organizatia Natiunilor Unite a acuzat Statul Islamic de crime impotriva umanitatii.

Din 2011, cand a izbucnit conflicul sirian, peste 250.000 de persoane au fost ucise, iar peste patru milioane au parasit tara.

Sursa foto: dailymail