OSMANLISPOR v STEAUA 2-0 (0-0) / Gestul STUPID al lui ENACHE sau COZONACUL vs FRANZELA

STEAUA BUCURESTI va evolua, joi seara, in primul meci din GRUPA L a EUROPA LEAGUE in compania debutantei OSMANLISPOR din Tara Semilunei, formatie la care evolueaza doi fosti componenti ai ros-albastrilor, Raul Rusescu si Lukasz Szukala.

UPDATE 00.35: „Azi, noi am fost echipa mai buna. Vom vedea ce se va intampla la Bucuresti. E o diferenţa mare intre STEAUA de acum si cea de pe vremea cand jucam eu acolo si elimina Chelsea. STEAUA e acum o echipa in formare, dar daca are timp va creste si va face un fotbal de calitate“, a declarat RAUL RUSESCU la Dolce Sport.

Desi a spus, politicos, ca inca e prieten cu unii dintre jucatorii stelisti, RAUL RUSESCU a folosit tot timpul persoana intai plural cand s-a referit la formatia din Ankara: „Noi, la OSMANLISPOR, speram sa fim una din cele doua echipe care vor merge mai departe“.

UPDATE 00.20: Tehnicianul stelist Laurentiu Reghecampf a declarat dupa infrangerea din Turcia ca va avea o discutie cu ENACHE dupa gestul stupid din minutul 44, cand si-a lovit un adversar cu capul in piept la o faza fixa.  “Nu i-am zis nimic lui ENACHE la pauza, vom astepta sa mergem la hotel si vom discuta. Nu se poate ca un fotbalist cu asemenea experienta sa ia un cartonas rosu la o asemenea faza, sa loveasca, si sa lase echipa in 10 oameni.

 Trebuia sa acoperim banda stanga la pauza, de aceea l-am scos pe Golubovic. Daca nu faceam penalty la faza lui Tamas greu primeam gol, dar la acest nivel trebuie sa fii foarte atent. Se intampla sa faci faulturi, nu poti analiza dinainte, pacat ca a avut parte de acea faza, atat Gabi cat si Tosca au facut un meci foarte bun.
 
 Nu trebuie sa dramatizam, e greu sa joci cu un om in minus. Am pierdut primul meci, vedem ce facem in urmatorul, se poate orice in grupa asta, Zurich a condus la Villarreal. Eu spun mereu ca sunt multumit cu ce am la dispozitie, am incredere in jucatorii nostri, trebuie sa mergem mai departe”, a spus Reghecampf dupa meciul cu OSMANLISPOR.

UPDATE 00.15: “Din punctul meu de vedere, in 11 la 11 le-am pus probleme, am dus mingea in careul lor, am avut posesie si am controlat jocul la centru. In inferioritate este insa greu la acest nivel. N-avem ce sa-i reprosam lui ENACHE, este colegul nostru, se intampla si astfel de lucruri in fotbal.

Mai sunt cinci meciuri, avem meciul retur cu ei. Sansele raman aceleasi din punctul meu de vedere, pentru ca sunt inca 15 puncte in joc. Ma bucur ca m-am reintalnit cu Rusescu, suntem prieteni, am trait momente frumoase la Steaua si astea raman pentru totdeauna”a spus ADI POPA dupa meciul de la Ankara.

UPDATE 00.10: “Penalty-ul face parte din joc, am alergat foarte mult a doua repriza avand in vedere ca am jucat in 10. S-a schimbat jocul dupa ce a iesit ENACHE. Trebuia sa abordam meciul ca in prima repriza, sa ne aparam, sa stam bine in teren, cred ca le-am dat cam multe spatii. 

Prima repriza am jucat bine dar in 10 oameni e greu sa tii de scor. Imi reprosez faza penalty-ului si imi cer scuze colegilor pentru ca am facut un efort foarte mare, dar face parte din joc. Asta e fotbalul. Este abia primul meci, nu putem sa vorbim despre calificare acum”, a spus GABI TAMAS dupa meci, la televiziunea Sportro.

UPDATE 23.55: STEAUA BUCURESTI a pierdut meciul disputat la Ankara in compania turcilor de la OSMANLISPOR, scor 0-2, in debutul acestei editii a grupelor EUROPA LEAGUE. O infrangere care a devenit previzibila dupa gestul stupid al lui ENACHE si ingreuneaza calculele la calificare in aceasta grupa L. 

Meci greu pentru elevii lui Laurentiu Reghecampf in fata unei echipe puternice, rapida si extrem de artagoasa. OSMANLISPOR a pornit ca din pusca si primele sase minute ros-albastrii nu au prea au reusit sa iasa din propria jumatate. Apararea in frunte cu TAMAS si proaspatul capitan TOSCA si-a facut cu brio datoria, iar NITA i-a secondat cu succes pe cei doi stalpi ai defensivei din fata sa. In prima repriza, atacurile in valuri ale urmasilor ienicerilor au fost fragmentate, sporadic, de cateva actiuni timide de contraatac ale trioului DE AMORIM, POPA, BOLDRIN sustinuti de GOLUBOVIC si AGANOVIC. Actiuni care tradeaza clar lipsa de omogenitate a echipei antrenate de Laurentiu Reghecampf dar si golurile mari lasate in primul unsprezece de plecarile lui Hamroun, Stanciu si Chipciu.

Fostul capitan BOURCEANU a inceput sa semene, in aceasta seara, cu jucatorul din urma cu cateva sezoane care se impunea atat in teren cat si in vestiarul formatiei bucurestene. Primul mitan s-a incheiat cu gestul stupid al lui ENACHE care a incercat sa-l loveasca cu capul in gura pe Ndiaye insa centralul neamt nu a tinut cont ca fostul astral nu si-a atins tinta si  l-a trimis pe jucatorul stelist cu cateva zeci de secunde mai devreme la cabine. Cel mai probabil, fostul fotbalist al Astrei a intrat deja in colimatorul finantatorului stelist! Cert este faptul ca, pentru STEAUA urma o repriza secunda in inferioritate numerica.

Asa cum era de asteptat, Reghecampf, fortat de eliminarea lui ENACHE, il opreste la cabine pe GOLUBOVIC si il trimite in teren pe MITREA si planul de a-l arunca in joc pe TANASE in mitanul secund a fost dat peste cap. Nici nu incepuse bine repriza secunda si TAMAS, excelent, scoate mingea dintre doi adversari aflati in careul portii aparate de NITA, semn ca iuresul “spahiilor” si “ienicerilor” va continua cu si mai mare intensitate si in ultima parte a meciului. In ciuda dominarii cvasi-totale a gazdelor, Reghecampf risca si il scoate pe BOLDRIN dupa o ora de joc si in trimite in teren pe TANASE.

Si pentru ca tacamul sa fie complet, in minutul 63 cel mai bun fundas al STELEI, TAMAS, are o interventie intarziata asupra aceluiasi jucator care a provocat eliminarea lui ENACHE, Ndiaye, iar penalty-ul este transformat, cu siguranta, de longilinul Diabate, iar OSMANLISPOR trece in avantaj, 1-0. STEAUA nu mai are nimic de pierdut, Jakolis intra in locul lui DE AMORIM si la prima actiune de atac ros-albastrii au o lovitura libera periculoasa insa sutul lui MITREA, telefonat, prinde poarta dar este retinut, in doi timpi, de lituanianul Karcemarskas.

Tehnicianul gazdelor amana cu cateva zeci de secunde schimbarea lui UMAR si inspiratia sa este maxima, atacantul reusind sa-l urce scorul la 2-0 in minutul 74 imediat fiind inlocuit de Delarge.  Cu aproximativ zece minute inaintea finalului, fostul golgheter al STELEI, RAUL RUSESCU, intra si el pe teren pentru OSMANLISPOR, iar AGANOVIC, gasit bine de BOURCEANU, trece pe langa golul care ar fi incins jocul. Finalul este un deja-vu, cu OSMANLISPOR presand in atac si STEAUA aparandu-se pe doua linii si incercand sa contraatace in doua randuri. RAUL RUSESCU il intinde serios pe NITA dupa ce a executat bine o lovitura libera de la aproximativ 25 de metri si cozonacul turcesc (n.aut. asa cum o caracteriza finantatorul Stelei pe OSMANLISPOR imediat dupa tragerea la sorti a grupelor) s-a demonstrat a fi mai bun decat franzela damboviteana!

La partida au asistat aproximativ 15.000 de spectatori extrem de galagiosi care au asigurat fondul sonor pentru o partida din cupele europene. Printre ei s-au numarat si trei sustinatori ai ros-albastrilor care au afisat un mesaj “FCSB is not STEAUA”, insa dupa numai trei minute fortele de ordine l-au confiscat. 

OSMANLISPOR v STEAUA 2-0 (0-0)
MARCATORI
: DIABATE (’65-pen), UMAR (’74)

OSMANLISPOR:  Karcemarskas – Altinay, Demir, Curuksu, T.Pinto – Lawal, Cagiran (’84 Maher) – Umar (’75 Delarge), Ndiaye, Ragattin – Diabate (’78 RUSESCU).
STEAUA: Nita – Enache, Tamas, Moke, Tosca (cpt) – Bourceanu, Aganovic – Popa, Boldrin (’61 Tanase), De Amorim (’67 Jakolis) – Golubovic (’46 Mitrea).

STADION: OSMANLI STADYUMU (Ankara)
ARBITRI: Tobias Welz –  Jan Seidel si Rafael Foltyn. Rezerva: Stefan Lupp (toti din Germania).

CARTONASE GALBENE: RAGGATIN ’13, NDIAYE ’44 / ENACHE ‘4 si ’44, TAMAS ’63, AGANOVIC ’72, MOKE ’86
CARTONAS ROSU: ENACHE ’44.

In cealalta partida din GRUPA L, VILLARREAL – FC ZURICH 2-1 (2-1). Marcatori: Pato ’28, Jonathan Dos Santos 45+1 / Sadiku ‘2.

UPDATE 21.00: Primul unsprezece pe care il va trimite in teren LAURENTIU REGHECAMPF: Nita – Enache, Tamas, Moke, Tosca (cpt) – Bourceanu, Aganovic – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.

OSMANLISPOR va juca in urmatoarea formula: Karcemarskas – Altinay, Demir, Curuksu, T.Pinto – Lawal, Cagiran – Umar, Ndiaye, Ragattin – Diabate.

La meciul de la Ankara va asista, din tribune, fostul golgheter stelist BOGDAN STANCU, in prezent atacantul echipei turce Genclerbirligi.

STIRE INITIALA

Partida dintre STEAUA si OSMANLISPOR este o premiera cele doua formatii aflandu-se fata in fata pentru prima oara. Meciul de pe arena Osmali Stadyumu din Ankara va incepe de la ora 22.05 si va fi transmisa, in direct, de PRO Tv si Dolce Sport.

Aceasta partida are o insemnatate speciala pentru tehnicianul Laurentiu Reghecampf, cel care va bifa meciul cu numarul 31 in cupele europene, egalandu-i astfel pe mult mai titratii sai predecesori, Anghel Iordanescu si Emeric Ienei. Antrenorul STELEI BUCURESTI nu poate miza pe serviciile a doi dintre titularii de drept, Momcilovic si Pintilii fiind accidentati si lasati la Bucuresti. In schimb din delegatia echipei vicecampioane face parte tanarul Denis Man, cel care a facut deplasarea pentru a se acomoda mai repede cu atmosfera meciurilor internationale.

De cealalta parte, OSMANLISPOR este o echipa relativ tanara. Format de drept in 1978 clubul turc a fost dizolvat pe cand purta numele de Ankaraspor. Se intampla asta in 2009, insa echipa a luat din nou fiinta in 2014 sub numele de OSMANLISPOR.

Dupa primele trei etape din campionat, OSMANLISPOR a obtinut doua remize si o victorie si se afla pe locul 6, cu 5 puncte. De partea cealalta, STEAUA BUCURESTI este lider in Liga 1, cu 17 puncte, reusind cinci succese si doua remize.

Pentru a ajunge in grupele Europa League, OSMANLISPOR a trebuit sa treaca de Zimbru Chisinau (Moldova), Nomme Kalju (Estonia) si Midtjylland (Danemarca). In acest sezon al cupelor europene, STEAUA BUCURESTI a trecut de Sparta Praga (1-1 si 2-0) in turul III preliminar al Ligii Campionilor, dar a fost spulberata in play-off-ul celei mai importante competitii intercluburi de Manchester City (0-5 si 0-1).

PALMARES STEAUA BUCURESTI in GRUPELE EUROPA LEAGUE: 38 de meciuri, 12 victorii, 14 remize si 12 esecuri. S-au calificat, din 8 prezente, de 4 ori in primavara europeana, 2005, 2006, 2012 si 2013.

OSMANLISPOR FK v STEAUA BCURESTI (echipe probabile):

OSMANLISPOR FK: Zydrunas Karcemarskas – Avdija Vrsajevic, Vaclav Prochazka, Numan Curuksu, Tiago Pinto –  Musa Cagiran, Mehmet Guven – Aminu Umar, Badou Ndiaye, Dzon Delarge – Pierre Webo.Antrenor: Mustafa Resit Akcay.
STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Enache, Tamas, Tosca, Mitrea – V. Achim, Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf. Rezerve: Stancioiu, Aganovic, Ov. Popescu, Moke, Jakolis, Fl. Tanase, Tudorie.

STADION: OSMANLI STADYUMU (Ankara)
ARBITRI: Tobias Welz –  Jan Seidel si Rafael Foltyn. Rezerva: Stefan Lupp (toti din Germania).

In celalalt meci al GRUPEI L se vor intalni VILLARREAL si FC ZURICH.

Sursa foto: CAPTURA DOLCE SPORT