Otelul Galati – “U” Cluj 2-1 (0-1) / Succes cu emotii pentru galateni

Meciul dintre Otelul Galati si Universitatea Cluj, disputat la malul Dunarii, a fost unul de care pe care, in conditiile in care elevii lui Ionut Badea vroiau sa ramana pe plus dupa rezultatul bun obtinut in prima etapa la Corona, in timp Sepcile Rosii erau decise sa recupereze la capitolul adevar, dupa esecul cu Petrolul de pe propriul teren.

Meciul a inceput cum nu se poate mai bine pentru oaspeti, “studentii” ardeleni deschizand scorul dupa numai doua minute, Cristocea inscriind cu capul din opt metri. Galatenii nu au trecut bine peste acest soc, si tot clujenii puteau marca la sutul lui Ninu care a luat la tinta bara portii aparate de Branet.

Nervozitatea lui Borza a fost sanctionata prompt de centralul Marius Avram, mijlocasul lui U fiind pana la urma eliminat, exact in momentul in care era schimbat. Suparat ca va parasi terenul mai repede decat se astepta, Borza a inceput sa loveasca o lada frigorifica si plafonul bancii de rezerve fiind trimis direct in tribune.

La revenirea de la cabine, galatenii au revenit in joc si dupa cateva actiuni irosite au reusit egalarea gratie unui veritabil golazzo marcat de Neagu care a transformat impecabil o lovitura libera de la 20-25 de metri. La scurt timp, amfitrionii restabilesc egalitatea si la capitolul bare, veteranul Paraschiv, trimis in teren dupa pauza, trecand astfel pe langa un nou gol in porta aparata de Dolha.

Galatenii continua asediul la poarta clujeana si Astafei trimite si el mingea intr-una dintre barele portii adverse apoi este agatat in careu de Dolha si Marius Avram dicteaza lovitura de pedeapsa pentru Otelul. Executa Marquinhos si transforma cu noroc, Galatiul luand conducerea pe tabela de marcaj.

Un meci frumos, cu de toate :), la finele caruia s-a impus gazdele, elevii lui Ionut Badea avand punctaj maxim dupa primele doua etape de campionat, chiar daca situatia financiara a clubului de la malul Dunarii nu este una tocmai stralucita.

OTELUL GALATI – UNIVERSITATEA CLUJ 2-1 (0-1)

Min.2: 0-1: Takacs centreaza bine in careul galatean si Cristocea inscrie cu o lovitura de cap plasata deschizand scorul.
Min.73: 1-1: Neagu inscrie un eurogol! Mijlocasul galatean executa impecabil o lovitura libera de la 20-25 de metri, mingea a lovit transversala in dreptul vinclului si apoi s-a dus in poarta.
Min.86: 2-1: Marquinhos transforma penalty-ul obtinut de Astafei.

OTELUL GALATI: Branet – Antunes, Sarghi, Costin, Murgoci (45 Dan Popescu)– Milea (64 Filip), Giurgiu, Neagu – Marquinhos, Astafei, Iorga (58 Paraschiv). Antrenor: Ionut Badea

UNIVERSITATEA CLUJ: Dolha – Ciupe, Ninu, Szilagy, Dotten – Bucsa, Adi Popa II – Takacs (74 Turcu), Cristocea (79 Sandulescu), Borza (41 Tarnacop) – Dedu. Antrenor: Ionel Ganea

ARBITRU: Marius Avram (Bucuresti); Asistenti: Aurel Onita (Constanta) si Daniel Mitruti (Craiova). Rezerva: George Radulescu (Bucuresti). Observator: Augustus Constantin (Ramnicu Valcea)
CARTONASE GALBENE: Costin (33), Neagu (38), Astafei (53), Marquinhos (61) / Adi Popa II (14), Takacs (16), Borza (38 si 43)
CARTONASE ROSII: Borza (43)
STADION:  „Otelul” (Galati)

Sursa foto: prosport.ro