OTELUL – STEAUA, scor 1-1. Vezi reactii dupa meci

Otelul – Steaua, scor 1-1 in etapa cu numarul 17 din Liga I, sezonul 2013/2014. Otelul si Steaua s-au intalnit pentru a doua oara in doar patru zile, insa ros-albastrii nu au reusit sa repete victoria din Cupa. Varela a deschis scorul in minutul 38 in urma unei faze fixe, dupa centrarea perfecta a lui Bourceanu, iar golul egalizator a venit in minutul 77, prin golul lui Tudorie, care intrase abia de 3 minute pe teren. 

Este al patrulea 1-1 la rand in campionat pentru Steaua, care nu a mai obtinut o victorie din 24 octombrie, cand s-a impus cu 2-1 in meciul cu FC Brasov. Reghecampf este nemultumit de modul in care jucatorii sai au tratat finalul de partida, Steaua ar fi putut sa plece cu toate cele 3 puncte de la Galati.

Laurentiu Reghecampf, declaratie dupa meci:

“N-am reusit sa castigam cele 3 puncte, am facut foarte multe greseli in repriza a doua, mai ales la faza golului. Parvulescu trebuia sa stea mult mai bine. Dat asta este, am primit un gol foarte frumos marcat de cei de la galati. Trebuie sa fim mult mai responsabili, mult mai barbati in anumite momente si sa incercam sa jucam cat mai simplu. Este greu sa joci pe un asemenea teren si pe o asemenea temperatura si daca vom juca urmatoarele meciuri, trebuie sa schimbam din mentalitate, sa schimbam asa cum se joaca pe o asemenea temperatura. Se simte foarte multa oboseala, sunt multi jucatori care au jucat mai ales pentru echipa nationala. Le-am spus ca pe un asemenea teren trebuie sa jucam simplu, fara sa ne complicam”, a spus Reghecampf dupa meci.

“Ne intereseaza mai mult meciul de la Piatra Neamt care o sa se joace in aceleasi conditii si la aceleasi ore. Nu am pierdut niciun meci, cred ca jucatorii nostri au realizat foarte multe lucruri pozitive, au castigat campionatul, au calificat echipa in Champions League si nu au pierdut niciun meci in actualul sezon. Trebuie sa ne gandim numai la lucrurile pozitive”, a adaugat Reghe.

MM Stoica, declaratii dupa meci:

“Incepand de astazi presiunea este uriasa! Anul asta va fi o lupta acerba cu Astra si cu Petrolul, eu ma gandesc doar la punctele pierdute, este complicat sa faci clasamente. Cu problemele pe care le avem, eu sper sa reusim sa transam in favoarea noastra meciurile care urmeaza. Este o oboseala mentala, foarte multi jucatori au jucat enorm de multe meciuri, de exemplu Bourceanu, dar de ce trebuie sa jucam meciul din retur si restante cand echipa nationala nu s-a calificat la turneul final? Daca ne explica cineva asta… Vreau explicatii plauzibile. Dar cred in continuare ca Steaua va fi campioana”, a spus MM Stoica.

“Un meci mai mult pentru suporterii din diaspora, ne intereseaza mai mult meciul de la Piatra Neamt, nu stim ce se va intampla pana sambata viitoare, dar cred ca e inuman sa joci in frigul asta in 20 de zile 7 jocuri”, a mai spus MM Stoica.

Narcis Raducan, declaratii dupa meci:

“Doar ghinionul sau o minune a facut ca Otelul sa nu castige astazi. Asta am reusit, ma gandesc in perspectiva meciului cu Corona. Este nevoie de o brigada de experienta, mie mi-au dat impresia ca la un moment dat au scapat meciul de sub control. Sunt convins ca cei tineri au inteles ca este o profesie foarte bine practicata din punctd e vedere moral”, a spus Narcis Raducan, directorul general de la Otelul.

OTELUL-STEAUA LIVE TEXT

Se arata 3 minute de prelungire de la margine. Nicio faza importanta in ultimele momente ale meciul, Otelul – Steaua, scor 1-1.

Min. 89: Otelul rateaza o ocazie imensa. Henrique reuseste ratarea anului, dupa ce din 2 metri trage pe langa poarta!

Min. 83: Asistentul Miclos Nagy nu decide penalty pentru Otelul dupa o faza controversata. Contact in careu intre Parvulescu si Marquinhos, stelistul atinge mingea, Iulian Dima da penalty, apoi se razgandeste dupa ce asistentul Nagy decide ca nu e penalty.

Min. 81: Schimbare la Steaua. Intra Kapetanos in locul lui Pivoccari.  Schimbare si la Otelul. Iese Milea, intra Miselaricu.

Avem parte de un final de meci extrem de incins, Otelul va forta victoria. S-au trezit la viata si fanii galateni.

Min. 77: GOL Otelul. Marcheaza Tudorie cu capul din centrarea lui Milea. Tudorie inscrie primul sau gol in Liga I, fiind la al patrulea meci din acest sezon. Totul a plecat de la eroarea lui Pirvulescu.

Min. 76: La Otelul va intra Tudorie, un mijlocas de doar 17 ani, in locul lui Iorga. 

Min 65: Inca o schimbare. Iese Chipciu, intra Gabi Iancu.

Min.62: Schimbare la Otelul, Cooper este inlocuit cu Bajenaru.

Min.58: Se accidenteaza Prepelita, primeste ingrijiri medicale, insa nu este schimbat si reintra in joc.

Min 47: Ocazie pentru Henrique, dupa un sut din intoarcere.

A inceput repriza a doua, Reghecampf face o schimbare, Stanciu intra in locul lui Pintilii.

Prima repriza se incheie cu scorul de 0-1 pentru Steaua.

Min. 42: Prepelita paseaza catre Chipciu, insa acesta rateaza.

Min 38: GOOOL Steaua. Inscrie Varela in urma unei faze fixe, dupa centrarea perfecta a lui Bourceanu. Este primul gol pentru Varela in tricoul Stelei. 

Min. 33: Spectatorii galateni sunt tot mai iritati. Tatarusanu apara excelent, dupa ce Marquinhos a sutat cu stangul din 10 metri.

Min. 33: Cooper primeste cartonas galben pentru proteste repetate.

Min. 32: Steaua incearca sa faca puncte de recuperare, galatenii scot mingea din zona, dar o pierd imediat.

Min 28: Henrique suteaza de la 20 de metri, insa prinde Tatarusanu fara probleme.

Min. 25: Pintilii il calca pe gamba pe Cooper, nici de aceasta data nu se acorda galben.

Min.21: Gardos este faultat.

Min. 20: Ocazie pentru Otelul, insa mingea trece pe langa poarta dupa ce Henrique trimite cu stangul din mijlocul careului.

Min. 16: Faza buna a Stelei, insa balonul lui Chipciu nu ajunge la Piovaccari.

Min. 13: Italianul Piovaccari intra din spate in Sarghi, insa nu se da galben.

Min. 10: Szukala degajeaza mingea in mana lui Varela, insa nu se da penalty. Arbitrul a considerat ca nu a fost intentionat hentul. Galatenii cer penalty!

Min.6: Varela il faulteaza pe Henrique, se dicteaza lovitura libera.

Min.1: Centreaza Prepelita de pe flancul stang, insa balonul este respins de Sarghi.

A inceput meciul dintre OTELUL si STEAUA.

LIVE TEXT OTELUL – STEAUA:

Echipele de start:

Otelul: Branet – Milea, Costin, Sarghi, Popescu – Filip, Giurgiu – Marquinhos, Cooper, Iorga – Henrique.

Rezerve: Simaitis, Silviu Ilie, Sipovic, Bajenaru, Astafei, A. Tudorie.

Antrenor: Ewald Lienen.

Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Parvulescu – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Prepelita, Tanase – Piovaccari.

Rezerve: Nita, Rapa, Stanciu, Gradinaru, Tarnovan, Kapetanos, Iancu.

Antrenor: Laurentiu Reghecmapf

Meciul din aceasta seara va fi arbitrat la centru de Iulian Dima si de asistentii Miclos Istavan Nagy (Cluj-Napoca) si Sebastian Stoianov (Constanta).

Iulian Dima a devenit “celebru” dupa ce a arbitrat, in 27 iulie, meciul dintre CFR Cluj si ACS Poli Timisoara (scor 2-2). Atunci, Dima a acordat nu mai putin de 16 cartonase galbene si a eliminat 4 jucatori, la sfarsitul jocului fiind intens criticat de jucatori si antrenori.

Cei de la Otelul au fost eliminati, joi, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, fiind invinsi in Ghencea cu scorul de 2-0. In partida din aceasta seara, galatenii spera sa obtina macar un punct. Inaintea intalnirii din aceasta seara cu Steaua, Otelul se afla pe loc retrogradant. 

Antrenorul galatenilor, Ewald Lienen, recunoaste ca a debutat cu stangul la carma echipei si recunoaste ca Romania are un campionat puternic. “E un inceput foarte prost pentru mine aici, dar pas cu pas putem contrui ceva frumos. Campionatul romanesc este unul puternic. Nu putem avea pretentii daca facem asemenea greseli. incasam foarte multe goluri si trebuie sa rezolvam aceste probleme. in prima repriza am dominat. Daca jucam ca in Cupa Romaniei, putem obtine alt rezultat in meciul de campionat”, a spus Lienen.

La randul sau, antrenorul ros-albastrilor, Laurentiu Reghecampf, spera ca Steaua sa intampine sarbatorile de iarna din postura de lider, chiar daca asta inseamna sa sa castige toate meciurile care mai sunt de jucat in 2013, inclusiv “dubla” cu Astra.

“Am trecut printr-o perioada mai dificila, am obisnuit pe toata lumea cu un joc spectaculos si multe goluri. Trebuie sa avem intelegere, am avut multe accidentari si momente grele. Trebuie sa gestionam bine aceasta perioada, vom avea meciuri foarte grele. Partida din campionat cu Otelul va fi mai dificila. Nu inteleg de ce e nevoie sa mai jucam aceste meciuri pe final de an, sunt terenuri inghetate si jucatorii au probleme”, a declarat antrenorul Stelei.

In partida din aceasta seara, Reghecampf nu poate conta pe Adi Popa, suspendat, dar se va putea folosi de Mihai Pintilii, revenit dupa accidentare. Jucatorii Stelei au promisi cate 10.000 de euro de jucator daca vor castiga meciurile cu Otelul, Ceahlaul si in “dubla” cu Astra.

Echipe probabile OTELUL – STEAUA:

Otelul: Branet – Miselaricu, Sirghi, Sg. Costin, Milea – Giurgiu, Cooper – L. Iorga, Bajenaru, Marquinhos – Henrique
Antrenor: Ewald Lienen

Steaua: Tatarusanu – Prepelita, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, N. Stanciu, Cr.Tanase – Piovaccari
Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbitru: Iulian Dima
Asistenti: Miclos Nagy, Sebastian Stoianov.

Foto: GSP