OTV nu emite de la Vatican, Dan Diaconescu e un mincinos! Vezi pozitia Sfantului Scaun

OTV nu emite de la Vatican, iar declaratiile lui Dan Diaconescu in acest sens sunt false si nefondate. Anuntul a fost facut de Biroul de Presa de la Vatican, prin intermediul unui comunicat de presa transmis Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Bucuresti.

“Afirmatiile din mass-media din Romania conform carora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obtinut licenta de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului intr-o “biserica a Vaticanului” si rezidenta in Vatican a lui Diaconescu insusi sunt absolut false si nefondate”, afirma Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presa al Sfantului Scaun, intr-o declaratie trimisa Pr. Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

Dan Diaconescu declara, recent, pentru Pagina De Media si B1TV ca OTV a obtinut o licenta TV in Italia si ca e gata sa dea drumul televiziunii in jurul datei de 15 octombrie chiar de la Vatican. Diaconescu afirma, atunci, ca sediul in care isi va realiza emisiunea “este chiar intr-o cladire a Vaticanului”.

“Este un fel de biserica, iar la parterul acestei biserici avem noi 500 de mp. Nu-ti inchipui ca este un spatiu prea mare. Este cam cat aveam inainte in garsoniera din Piata Romana. Oricum, din Italia va fi realizata doar emisiunea mea. In Bucuresti, in studiourile din Preciziei, va fi un punct de lucru al OTV. De acolo se vor face toate emisiunile, mai putin a mea. (…) Ceea ce facem in Italia sper sa fie cu mai mult profit, pentru ca TVA-ul e mai mic, la fel si impozitul pe profit, iar amenzile nu exista. Legislatia e mai permisiva aici. Am obtinut si rezidenta de Vatican”, spunea Diaconescu, la inceputul lunii octombrie.

OTV A DIFUZAT PRIMELE EMISIUNI

Emanuele Latagliata, presedintele Romit Tv, post italian care pe 15 octombrie a gazduit prima emisiune a canalului lansat de Dan Diaconescu la Roma, a declarat pentru Hotnews.ro ca televiziunea sa “nu are nicio legatura cu OTV”, transmite HotNews.

Potrivit patronului Romit, postul italian a gazduit doar, in mod gratuit, doua emisiuni OTV. “Am preluat prima transmisie inaugurala a OTV-ului, receptionata prin satelit, timp de doua ore si, a doua zi, alte doua ore din acelasi program”, a precizat Emanuele Latagliata.

Foto: HotNews