OUG 77/ 2013 privind concedierea unor functionari publici ar putea fi atacata la CCR de PDL. Ce spune Ponta

concedieri_functionari_publici

Vicepresedintele PDL Alin Tise a declarat, saptamana aceasta, ca partidul din care face parte va cere Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala (CC) Ordonanta 77/ 2013 privind concedierea unor functionari publici, pe motiv ca Guvernul nu a stabilit criteriile in baza carora se face reducerea de personal.

In replica, premierul Victor Ponta raspunde democrat-liberalilor cu o intrebare retorica, “care PDL?”, explicand ca a desfiinta functii vacante nu este o masura neconstitutionala.

“Care PDL? Ca nu stiam cine mai e pe la PDL. Nu stiam cine nu a plecat inca. Eu acum nu doar ca nu inteleg ce e neconstitutional sa desfiintezi functii vacante, poate ne spune PDL-ul, dar mi se pare o mare prostie sa te opui la orice. Au idei mai bune? Stiu ei? Sau vor sa tina mai multi oameni in ministere. Eu am spus-o si o repet: PDL-ul este in epoca Vasile, fa-te ca muncesti!“, a declarat Victor Ponta.

Premierul a mai aratat ca nu-i poate lua in serios pe democrat-liberali, in conditiile in care sunt in vacanta.

“Eu o singura data i-am luat in serios cand au spus ca vor o sesiune extraordinara a Parlamentului sa facem o discutie despre MCV si l-am intrebat pe domnul Zgonea, presedintele Camerei, cand e sesiunea ca sa ma pregatesc si mi-a spus ca nu au depus nicio cerere, au spus si ei la televizor. Nu altfel. Ei sunt in vacanta. Deci, dati-mi voie sa nu mai iau in serios decat oamenii seriosi. Pe bietul Vasile, ce sa fac cu el?”, a declarat Ponta.