OUG prin care Vila Dante poate fi inchiriata de Ambasada SUA, adoptata de Senat

Senatul a adoptat, luni, ordonanta de urgenta prin care Vila Dante a fost transferata din domeniul public al statului in domeniul privat al statului pentru a putea fi inchiriata de catre Ambasada SUA.

Ordonanta a fost adoptata in forma propusa de Guvern, cu 84 de voturi “pentru”, 11 “impotriva” si 5 abtineri. Actul normativ urmeaza sa fie transmis Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

Guvernul anunta in noiembrie anul trecut ca, incepand cu 1 decembrie 2013, Vila Dante va fi inchiriata Statelor Unite ale Americii pentru o perioada de cinci ani si posibilitate de prelungire pe 15 ani.

Citeste si: Ponta i-a luat Vila Dante lui Basescu

“RA-APPS a incheiat cu Statele Unite ale Americii un contract de inchiriere, conform Codului civil, cu o valabilitate de cinci ani si posibilitate de prelungire pentru o perioada de 15 ani, pentru imobilul situat in Bucuresti, pe strada Dante Alighieri nr 11, care va deveni, astfel, resedinta cu statut diplomatic.

Cuantumul chiriei lunare care urmeaza sa fie incasate de RA-APPS este de 20.000 euro”, informa Executivul.

Reprezentanti ai ambasadei americane declarasera in noiembrie 2013 agentiei Mediafax ca Departamentul de Stat a semnat un contract cu Guvernul roman pentru inchirierea Vilei Dante, iar proprietatea va fi noua resedinta a sefului misiunii diplomatice a SUA din Bucuresti.

Foto: nasul.tv