Ovidiu Miculescu, presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, denuntat la DNA

Ovidiu Miculescu, presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost denuntat la DNA, luni, de Sindicatul Unit al Salariatilor Radio-Romania, afiliat FRJ MediaSind, pentru posibile fapte de coruptie.

Sindicatul mentionat a depus un denunt penal la DNA atat impotriva lui Ovidiu Miculescu, actualul presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), cat si a lui Constantin Puscas, directorul economic al SRR.

Angajatii ii acuza pe cei doi capi ai Radioului National de posibile fapte de coruptie in legatura cu implementarea unui proiect cu fonduri europene al carui beneficiar trebuia sa fie institutia publica de presa.

“In anul 2012, Ovidiu Miculescu a ocupat o functie de membru (Presedinte) in Consiliul de Administrație al Societații Romane de Radiodifuziune, concomitent cu o funcție de Director General al SRR (membru) in Comitetul Director al SRR. in perioada 23 august – 31 decembrie 2012, acesta apare insa ca fiind si angajat al SRR, cu contract individual de munca pe perioada determinata, ocupand o functie remunerata de in cadrul proiectului derulat cu fonduri europene ACCES – Formarea profesionala continua, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru angajati, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209”, transmite Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind intr-un comunicat.

“Asa cum rezulta din documentele atasate, dl. Ovidiu Miculescu a emis ordinul SRR nr. 893/2012 prin care s-a numit pe sine in funcția de angajat SRR, coordonator institutional, emiterea actului de numire in functie conducand la producerea unui folos material indiscutabil, direct, pentru dl. Ovidiu Miculescu”, se arata in plangerea penala.

Conform art 253 din Codul Penal, “Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.

Foto: Adevarul