OVIDIU PUTURA, fost secretat de stat in Ministerul Justitiei, audiat la DNA

OVIDIU PUTURA, fost secretat de stat in Ministerul Justitiei, a fost adus luni din Arestul Politiei Capitalei la DNA pentru audieri in dosarul in care este acuzat de LUARE de MITA si TRAFIC de INFLUENTAOVIDIU PUTURA se afla in arestul Politiei Capitalei din 21 ianuarie.

OVIDIU PUTURA este acuzat ca a primit mita foloase de 30.000 de euro pentru interventii intr-un dosar si ca i-ar fi cerut unei judecatoare sa dea o decizie favorabila intr-o cauza in care sotia sa era reclamant.

Tot in acelasi dosar este anchetata si judecatoarea CORINA IACOB, de la Tribunalul Bistrita-Nasaud. Putura i-ar fi promis in noiembrie 2014 ca functia pe care o va detine in Ministerul Justitiei sau printr-un functionar de legatura  ii va permite sa faca in asa fel incat fiul acesteia sa promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015.

CITESTE SI: OVIDIU PUTURA, SUSPENDAT din magistratura

In schimb, OVIDIU PUTURA i-ar fi cerut judecatoarei  CORINA IACOB sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia sa era reclamant recurent. Anchetatorii sustin ca fostul secretar de stat OVIDIU PUTURA ii spunea judecatoarei CORINA IACOB ca o va agresa pe una dintre colegele sale daca acest caz nu va fi solutionat favorabil – “ii dau doi pumni in gura in tribunal, de ii rup picioarele, o calc cu masina”.

OVIDIU PUTURA  a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul de Justitie in 24 februarie 2014, dupa circa doi ani de mandat.

CITESTE SI: OVIDIU PUTURA a fost RETINUT in dosarul in care este acuzat de LUARE de MITA 

Sursa foto: realitatea.net