OVIDIU RAETCHI: CONDUCEREA SIE nu poate sa faca subiectul ALGORITMULUI POLITIC

Deputatul PNL OVIDIU RAETCHI considera ca subiectul ALGORITMULUI POLITIC nu poate fi aplicat in cazul conducerii Serviciului de Informatii Externe (SIE), motivand ca in acest fel ar deveni o cutuma periculoasa.

“Conducerea SIE nu poate sa faca subiectul algoritmului politic pe care il propune Calin Popescu-Tariceanu. Ar deveni o cutuma periculoasa. Afectati de senzatia ca au pierdut controlul asupra SRI — pe care pareau sa conteze in cazul castigarii prezidentialelor de catre Victor Ponta — liderii coalitiei de guvernare spera sa negocieze sefia SIE cu presedintele Iohannis. Acest deziderat a fost formulat ieri de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, care a spus ca directorul SIE ar trebui nominalizat de coalitie — si asta tocmai in ziua vizitei directorului FBI si a sedintei CSAT”, afirma Raetchi intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Eduard Hellvig, investit in functia de director al SRI de presedintele Klaus Iohannis

Deputatul PNL sustine ca “acesta a fost de fapt, foarte probabil, si motivul pentru care PSD a amanat saptamana trecuta votul pentru Eduard Hellvig”.

“Dincolo de contextul razboiului din Ucraina — mai mult decat inadecvat pentru politizari institutionale de gen — targuielile nu isi au locul intr-o chestiune atat de importanta precum nominalizarea directorului SIE: coalitia de guvernare trebuie sa iasa din logica anilor 1990, atunci cand serviciile erau considerate prajitura pe care partidele politice trebuiau sa si-o imparta”, spune Raetchi.

OVIDIU RAETCHI adauga ca “PSD a incercat sa preseze pana in ultimul moment pe subiectul numirii directorului SRI, Eduard Hellvig”.

Citeste si: EDUARD HELLVIG, confirmat de Parlament pentru sefia SRI cu majoritate de voturi

“Romania trebuie sa-si consolideze imaginea de stat care, la granita cu Ucraina, este un partener al NATO stabil si previzibil sub raport procedural. Faptul ca PSD si partenerii sai au amanat tranzactional votul pentru sefia SRI pana in ajunul vizitei directorului FBI, James Comey, demonstreaza ca inca sunt probleme la nivelul clasei politice”, adauga deputatul PNL.

Sursa foto: paginadepolitica.ro