EXCLUSIV! Ovidiu Raetchi, deputatul dat afara din partidul lui Voiculescu: “Categoric il sustin pe IOHANNIS”

Exclus din partid pentru opiniile sale anti-Ponta, pana marti deputat al Partidului Conservator, Ovidiu Raetchi a raspuns pentru Mondo News catorva intrebari privind motivele care au stat la baza despartirii de fostii colegi, dar si despre planurile sale politice in viitorul apropiat.

Care credeti ca este motivul real pentru care ati fost exclus?

Era caraghios pentru Ponta sa fie omagiat pe stadioane si sa primeasca castane din propria coalitie. PSD-ul e un partid cu mesaj-bloc, foarte inchegat in idei, nu tolereaza dizidente interne – asa ca a pus piciorul in prag si reprezentantii lor din PC au trebuit sa rezolve problema.

De ce a luat PC aceasta decizia tocmai acum, in prag de alegeri, in conditiile in care pozitia dvs. era cunoscuta demult?

Ordonanta traseistilor a fost semnalul.Cinci conservatori au refuzat s-o voteze. Si pesedistii au inteles ca exista un risc de extindere. In plus, exista o presiune mare din partea PLR pe ordonanta asta – ei isi joaca viitorul pe mana ei. Si, cand apare un astfel de scurt-circuit, mergi la conservatori si le bati obrazul: Ce sefi sunteti voi, acolo, daca sunteti total rupti de parlamentarii vostri? Ca sa speli rusinea faci un gest de forta, e firesc, poate fi inteles – in psihologie se cheama ”compensare” si e un mecanism de reglare a stimei de sine.

Citeste si: DEPUTAT PC EXCLUS DIN PARTID PENTRU CA A SUSTINUT CANDIDATURA LUI KLAUS IOHANNIS

V-ati simtit persecutat in vreun fel in partid?

Nu. Partidul Conservator nu are suficienta viata interna ca sa fie capabil de persecutie. A fost alegerea lor daca vor sau nu sa construiasca un partid trainic, nu un borcanel politic: am inteles imediat ca nu vor sa o faca si am rupt orice legatura, asteptand sa se organizeze intr-un final pentru a ma exclude.

Ati declarat ca existau mai multe voci in partid care doreau ca PC-ul sa ramana intr-o alianta cu PNL. In acest context, il veti sustine pe Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale?

Da, au existat voci. Si vor mai veni conservatori in spatiul politic al dreptei, veti vedea. Categoric il sustin pe Iohannis, doar asta a fost motivul formal pentru care am fost exclus – sustinerea pentru candidatul oficial al dreptei, initial Crin Antonescu, apoi Klaus Iohannis. 

Cand veti trece la PNL, respectiv ACL?

Chiar nu are relevanta. Ma simt si ma port de la ruperea USL ca un membru al dreptei, asa ca o data oarecare n-are importanta, ei stiu oricum ca au putut conta pe votul meu sau semnatura mea atunci cand au avut nevoie. 

Citeste si: EXCLUSIV MONDO NEWS! “PONTA, NU POTI SA FII CRESTIN ORTODOX SI SA-TI PUI TRICOU CU CHE GUEVARA”. VEZI CINE SPUNE ASTA

Deputatul Ovidiu Raetchi a fost exclus marti din Partidul Conservator. Sustinand candidatura prezidentiabilului ACL, Klaus Iohannis, deputatul “a deviat” de la linia trasata de partid.

“PC a sustinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem in alianta cu PSD, UNPR si nu putem avea pozitii publice care deviaza de la politica partidului. Ovidiu Raetchi l-a sustinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog ca il sustine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru”, a precizat vicepresedintele PC, Codrin Scutaru, care au fost motivele care au stat la baza excluderii din partid.

Sursa foto: facebook.com