OVIDIU RAETCHI: NOUL COD FISCAL va duce la INCHIDEREA a 140.000 de FIRME MICI

Deputatul PNL OVIDIU RAETCHI sustine ca NOUL COD FISCAL, propus de guvernul Ponta, este “ostil fata de micii intreprinzatori” si da ca exemplu o taxa suplimentara care, odata introdusa, va duce la INCHIDEREA a 140.000 de FIRME MICI.

Citeste si: PONTA ii raspunde lui IOHANNIS privind CODUL FISCAL: Politica economica e treaba Guvernului

“Dupa ce lupta ANAF impotriva evaziunii fiscale a inceput cu patiseriile si covrigariile — in timp ce marii evazionisti sunt menajati — si noul Cod Fiscal contine numeroase prevederi care sufoca initiativa privata. De exemplu, potrivit noului Cod Fiscal, firmele mici vor plati o taxa suplimentara, daca nu au salariati, care ar conduce la inchiderea a jumatate dintre cele 278.000 de microintreprinderi fara angajati din Romania, potrivit Consiliul National pentru IMM-uri. Cred ca este in primul rand datoria PNL de a atrage atentia asupra acestor puncte slabe din Codul Fiscal, mai ales pentru ca lovesc in micii intreprinzatori si in fragila clasa de mijloc”, declara OVIDIU RAETCHI intr-un comunicat remis sambata presei.

Citeste si: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA ar putea fi adoptata mai REPEDE

In opinia liberalului, VICTOR PONTA propune un Cod Fiscal “nerealist”, pentru ca nu actualul sef al PSD ii va deconta consecintele.

Sursa foto: vreaudreptate.ro