OVIDIU RAETCHI: Prin propunerea privind DECLARATIA DE VENIT cunoscutul expert MTO Ponta arata cu degetul inspre ROMANII CINSTITI

Deputatul PNL OVIDIU RAETCHI l-a acuzat pe premierul si ministrul interimar al Finantelor VICTOR PONTA ca, prin propunerea ca romanii sa-si declare veniturile intr-o noua maniera, acesta nu urmareste altceva decat sa creeze o perdea de fum prin care sa ascunda faptul ca blocheaza confiscarile de la marii corupti.

Citeste si: VICTOR PONTA: DECLARATIA ANUALA DE VENIT ar reduce BIROCRATIA

“Revolta pe care premierul Victor Ponta a starnit-o dupa ce a propus ca romanii sa-si declare veniturile intr-o noua maniera este complet justificata. Nu intru in detaliile de ordin tehnic ale adoptarii unei asemenea masuri, desi nici acestea nu trebuie trecute cu vederea—cresterea inutila a birocratiei si faptul ca si pana acum au existat forme prin care au fost impozitate veniturile din alte surse. Dar, de aceasta data, nu ignoranta l-a determinat pe Victor Ponta sa vina cu aceasta propunere. Intentia sa a fost aceea de a acoperi faptul ca blocheaza confiscari de la marii corupti, in timp ce arata cu degetul inspre romanii cinstiti ai clasei de mijloc. Cu alte cuvinte, Victor Ponta este un haiduc, dar nu in sensul clasic, ci unul al coruptilor. Ii culpabilizeaza pe romanii care au ca surse de venit alte activitati independente sau chirii, in timp ce se straduieste sa ne distraga atentia de la presiunea exercitata asupra demnitarilor corupti”, a spus OVIDIU RAETCHI.

Citeste si: TARICEANU: Noul COD FISCAL trebuie sa fie prioritatea din agenda economica a Guvernului

Acesta a punctat ca ministrul de Finante, fie el si interimar, si ANAF, ar trebui sa aiba alte preocupari. “Birocratizarea reprezinta solutia cea mai sigura pentru a ingropa rezolvarea unei probleme. In urma cu cateva zile, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, vorbea despre necesitatea infiintarii unei agentii la nivelul ANAF pentru recuperea prejudiciilor din dosarele condamnatilor penal. O solutie care nu pare serioasa in conditiile in care institutia nu trebuie sa faca altceva decat sa aplice legea. Suma pe care ANAF trebuie sa o recupereze doar pe aceasta zona ar acoperi fondul de salarii pe care statul il plateste medicilor din Romania intr-un an, potrivit DNA. Aici se gaseste marea evaziune fiscala si spolierea banilor publici. Propunerea ministrului interimar al Finantelor a venit dupa o alta scena paradoxala: in timp ce inspectorii ANAF dadeau amenzi si inchideau magazinase de cartier sau buticuri, Codul Fiscal era in mainile unui personaj impotriva caruia DNA a cerut urmarirea penala si apoi arestarea preventive”, a mai spus deputatul liberal.

Sursa foto: evz.ro