Ovidiu Silaghi, dupa audierile de la DNA: Am rediscutat aceleasi probleme

EXCLUSIV. Ovidiu SILAGHI, in audienta la ministrul Ioan RUS

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, s-a prezentat, vineri, la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit suma de 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a interveni la conducerea CNADNR si a favoriza un contract al firmei omului de afaceri.

Dupa peste doua ore de audieri, Ovidiu Silaghi a respins acuzatiile care i se aduc si a precizat ca a explicat celor de la DNA caracterul neserios al acuzatiei potrivit careia a avut beneficii personale de pe urma unor zboruri efectuate pe Aeroportul Satu Mare.

“Am rediscutat aceleasi probleme care s-au mai ridicat, i-am subliniat caracterul absolut neserios al acuzatiei cum ca as fi putut avea beneficii personale de pe urma unor zboruri efectuate pe Aeroportul Satu Mare (…) si, de asemenea, am subliniat faptul ca mi se pare ciudat sa fie domnul Iordache atat de idiot incat sa ofere bani pentru un contract care era deja reziliat la momentul la care el spune ca imi oferea bani sa reziliez acel contract. Stia foarte bine ca avea la baza o cercetare a Corpului de Control al Primului-ministru, o sesizare facuta de la Bruxelles, deci nu era dansul chiar atat de naiv sa creada ca se poate desrezilia un contract”, a spus Silaghi.

DNA a anuntat, in 12 septembrie, ca a inceput urmarirea penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, faptele de care este acuzat fiind din perioada mai – decembrie 2012, cand a fost ministru al Transporturilor.

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa. Procurorii mai sustin ca Silaghi s-ar fi angajat, in schimbul servicului cerut lui Iordache, sa intervina la functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru ca institutia sa efectueze in termen platile aferente contractelor incheiate cu societatea Romstrade, dar si pentru continuarea derularii contractelor, desi termenele lucrarilor erau intarziate.

Fostul ministru al Transporturilor s-a prezentat la DNA si la mijlocul lunii septembrie, procurorii i-au adus atunci la cunostinta inceperea urmaririi penale in dosarul mentionat.

Ovidiu Silaghi a demisionat din Parlament si a preluat unul dintre locurile lasate libere in Parlamentul European de Cristian Busoi si Ramona Manescu. Presedintele Traian Basescu a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala in cazul lui Ovidiu Silaghi, in urma solicitarilor in acest sens din partea Procurorului General. 

Foto: RTV