Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc, posibile variante pentru Ministerul Transporturilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seara, ca  Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc ar putea fi posibile variante pentru Ministerul Transporturilor, dupa ce ministrul Relu Fenechiu a demisionat din functie in urma condamnarii sale la 5 ani de inchisoare cu executare.

Potrivit liderului liberal, sedinta in cadrul careia se va desemna propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor va fi condusa de prim-vicepresedintele Klaus Johannis.

“Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc sint variante pentru a-i lua locul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor”, a spus Crin Antonescu, la B1 TV. El a adaugat ca PNL va propune luni sau marti un nou nume pentru sefia Ministerului Transportului, refuzand insa sa spuna care este optiunea sa. Se stie sigur ca noul ministru al Transporturilor va fi parlamentar in functie.

Presedintele PNL a mai precizat ca Relu Fenechiu a fost un ministru competent si a subliniat ca nu regreta nicio clipa faptul ca un om competent a fost desemnat de catre partid in aceasta functie.

“Din punct de vedere politic sunt de spus doua lucruri. Unul, ministrul Relu Fenechiu si-a facut datoria, s-a dovedit un ministru competent si a reusit in aceasta calitate doua lucruri extrem de importante pentru Romania: deblocarea fondurilor europene, programul pentru infrastructura, privatizarea CFR Marfa in conditii foarte complicate si intr-un timp foarte scurt. De aceea, eu ii multumesc pentru activitatea desfasurata in fruntea acestui minister si nu regret nicio clipa faptul ca un om competent a fost desemnat de catre partid in aceasta functie”, a spus Antonescu. 

Reamintim ca Relu Fenechiu a fost condamnat, vineri, de magistratii ICCJ, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva.