OVIDIU SITTERLI, prefectul judetului SIBIU, a DEMISIONAT

Prefectul judetului Sibiu, OVIDIU SITTERLI a DEMISIONAT, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Prefecturii, Claudia Stanciu. OVIDIU SITTERLI a fost acuzat de PNL ca il protejeaza in functie pe presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, care a refuzat sa demisioneze desi a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
 
Raluca Turcan, copresedinte PNL Sibiu, i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l demita pe OVIDIU SITTERLI. 

CITESTE SI: PREMIERUL DACIAN CIOLOS VA SCHIMBA 19 PREFECTI PE CRITERII DE PERFORMANTA. 10 JUDETE AU DEJA PREFECTI NOI. UPDATE

“Prefectul Judetului Sibiu este obligat de lege sa emita, de urgenta, Ordinul pentru incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al domnului Cindrea. In cazul in care prefectul judetului Sibiu nu binevoieste sa respecte legea si sa dispuna incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu – solicit premierului Ciolos sa demita de urgenta Prefectul. Legea nu este optionala, nu e facuta pentru a fi batjocorita, iar aplicarea acesteia, in cazuri de incompatibilitate, nu este o noutate in Romania. De exemplu, in judetele Arges si Hunedoara, legea s-a aplicat: aici, prefectul a emis actul de incetare a mandatului presedintelui CJ, imediat dupa decizia definitiva a instantei”, a declarat Turcan, recent, intr-o conferinta de presa.

PNL Sibiu anuntase marţi că i-a solicitat secretarului județului să întocmească şi să transmită prefectului documentul care, conform legii, e necesar pentru emiterea ordinului de demitere a lui Cindrea, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Sursa foto: jurnalul