OVIDIU TENDER, in audienta la AVOCATUL POPORULUI

Omul de afaceri OVIDIU TENDER a semnalat, miercuri, in cursul unei audiente la AVOCATUL POPORULUI, VICTOR CIORBEA, faptul ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu ar fi dat curs unei solicitari referitoare la presupuse ilegalitati in executarea contractului de privatizare a unei societati comerciale, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

Conform sursei citate, OVIDIU TENDER a semnalat faptul ca “AVAS nu a dat curs solicitarii sale de a primi, in lumina noului Cod Penal, un raspuns conform caruia AVAS infirma existenta unui prejudiciu si a unei ilegalitati in executarea contractului de privatizare a unei societati comerciale, aspecte confirmate de mai multe adrese expediate anterior petentului”.

Citeste si: DOCUMENT SPECTACULOS: BICA l-a facut scapat pe TENDER la ordinul lui COLDEA

In sprijinul celor afirmate, OVIDIU TENDER a depus si o petitie la sediul institutiei AVOCATUL POPORULUI.

El a “atras atentia si asupra interpretarii diferite pe care o dau instantele de judecata in privinta sintagmei de «functionar public», in lumina vechiului si noului Cod Penal” si “a depus la Avocatul Poporului o solicitare de promovare a unui Recurs in interesul legii cu privire la aspectele mai sus mentionate”.

Sursa citata mai precizeaza ca, “in acest sens, avocatul Veronel Radulescu a declarat ca va face demersuri in vederea identificarii si comunicarii catre Avocatul Poporului a unor hotarari judecatoresti definitive”.

Citeste si: ALINA BICA si SORIN OVIDIU VINTU, denuntati de OVIDIU TENDER la DNA de ca ar fi luat o SPAGA de patru milioane de euro

Totodata, AVOCATUL POPORULUI, VICTOR CIORBEA, a declarat ca petitiile “vor fi analizate de catre expertii institutiei si vor primi un raspuns, conform legii”.

La intalnire a fost prezenta Ecaterina Mirea, consilier, seful Serviciului contencios al Avocatului Poporului, potrivit sursei citate.

Sursa foto: debanat.ro