„Pablo’s Escoburgers”, restaurantul unde mâncarea vine alături o linie de praf alb și o bancnotă rulată

Un restaurant din orașul australian Melbourne, denumit „Pablo’s Escoburgers”, după numele celebrului traficant de droguri Pablo Escobar, a stârnit nemulțumirea multor oameni, care îi acuză pe proprietarii localului că sunt insensibili față de familiile victimelor regelui cocainei.

Logo-ul restaurantului îl reprezintă pe Pablo Escobar purtând ochelari de soare și ținând în mâini o bere și un hamburger. Motto-ul ales de patronii localului este „Vino să te «droghezi» cu hamburgerii noștri!”.

„Vedeta” din meniul restaurantului este „Patronul”, un hamburger care conține „două chiftele, șuncă glazurată, sosul casei și alte surprize”. Aceste „surprize” includ o linie de praf alb (care este, de fapt, pudră de usturoi) în vârful chiflei și o bancnotă falsă de 100 de dolari, rulată. Alături de imaginea hamburger-ului, postată pe pagina de Facebook, proprietarii restaurantului au scris că oamenii stau la coadă ca să guste acest preparat original.

Citește și: ASASINUL LEGENDAR AL LUI PABLO ESCOBAR A MURIT! CÂTE CRIME AVEA LA ACTIV ȘI CUM ȘI-A GĂSIT SFÂRȘITUL

Însă nu toată lumea crede că ideea este amuzantă. ”Este o idioțenie. Nu poți ierta și uita după ce ai văzut oameni murind în fața ta sau după ce persoanele iubite au fost răpite”, a comentat un utilizator. Altul a adăugat: „Căutați și alte genociduri petrecute în jurul lumii, ca să deschideți și mai multe localuri, cu denumiri și tematici și mai «creative»!” „Ce ziceți de «Adolf’s Hitlerburgers»? Sună foarte tare!”, a scris, sarcastic, un alt utilizator. Dezbaterea a devenit și mai aprinsă, după ce mai mulți oameni au sărit în apărarea patronilor localului. „Când v-ați pierdut simțul umorului? Este un joc de cuvinte, pentru Dumnezeu!, alături de o imagine îndrăzneață. Nu mai luați viața atât de în serios! Oricum, nimeni nu scapă viu din ea.”

„S-ar putea să călătoresc până la Melbourne, ca să încerc burger-ul care a jignit o națiune întreagă! Este grozav, pudra și bancnota nu sunt reale, așa că de ce să te ofensezi?” Văzând că ideea lor a creat controverse, reprezentanții localului au postat un comentariu mai lung, spunând că nu îl promovează în niciun fel pe traficantul columbian de droguri.

„Suntem foarte mândri de hamburgerii noștri, însă înțelegem că Pablo Escobar a fost un om îngrozitor, care a distrus viețile a mii de columbieni. Nu îl idolatrizăm și nu îl promovăm în niciun fel pe Pablo Emilio Escobar sau acțiunile lui. Însă (…) ne place să ne amuzăm pe seama unui joc de cuvinte. (…)”, au scris aceștia. Fie că ești de o parte sau alta a baricadei, un lucru este sigur: restaurantul australian a beneficiat de multă publicitate gratuită în urma acestui scandal.

Sursa traducere: incredibilia.ro