“Pacanelele” ar putea fi interzise in Romania

Jocurile de noroc de tip slot-machine ar putea disparea din Romania. Deputatii au pregatit un proiect legislativ care modifica ordonanta privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc si vizeaza scoaterea “pacanelelor” din toate spatiile in care exista acum, inclusiv din unitatile Loteriei Romane, informeaza postul Romania Tv. Singura exceptie o vor constitui cazinourile, care vor putea detine acest tip de jocuri.

“Din pacate, sunt foarte multi oameni care, in doua-trei zile, isi baga tot salariul in aceste jocuri mecanice. Eu am fost presedinte de club sportiv municipal si am avut un handbalist care castiga 2.200 de euro in municipiul Satu Mare, avea casa, masa, dar cheltuia toti banii la «pacanele» si dupa aia venea cu mana intinsa si cerea imprumut 10-20 de euro ca sa poata trai. Aceste jocuri de noroc actionează ca un drog si sunt foarte periculoase. In momentul de fata, nu exista, practic, nicio restrictie, oriunde pot aparea. In mare parte sunt in baruri, omul de rand acolo este obisnuit, in cartiere, in «bombe», barurile astea, din pacate, de acolo isi iau castigul, de la aceste «pacanele». Eu am vazut aparate in autogari, chiar si in sali de sport”, a declarat, pentru sursa citata, deputatul Gabor Kereskenzi, unul dintre initiatorii proiectului de act normativ.

“Studiile internationale arata ca aparatele de tip slot-machine prezinta cel mai ridicat risc de a dezvolta dependenta. Consecintele sociale si psihologice ale dependentei de joc sunt deosebit de grave, atat la nivelul persoanelor afectate, care se confrunta cu rate ridicate de suicid, cat si la nivelul familiilor acestora”, se arata in expunerea de motive a proiectului.

Sursa foto: rtv.net