PACHETE ALIMENTARE SUPLIMENTARE pentru persoanele defavorizate din Sectorul 6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 va incepe de luni, la sediul din str. Murguta nr. 2, distribuirea de PACHETE ALIMENTARE SUPLIMENTARE in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, a anuntat joi Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, distribuirea suplimentara se va face doar in favoarea persoanelor apartinand grupului tinta stabilit in HG nr. 799/2014, care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista cu cupoane, fie pe lista suplimentara.

Este vorba despre familiile si persoanele singure carora le este stabilit, prin dispozitie scrisa a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, care vor primi pachete suplimentare in zilele de 16, 17 si 18 martie.

Citeste si: Persoanele din Sectorul 3 care au primit AJUTOARE ALIMENTARE de la UE pot beneficia de PACHETE SUPLIMENTARE

De asemenea, vor mai primi pachete suplimentare familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile ulterioare, in zilele de 19, 20 si 23 martie.

Totodata, vor primi pachete in plus somerii care beneficiaza in conditiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale pana la 400 lei, inclusiv, si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj in conditiile Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, in zilele de 24, 25 si 26 martie.

Beneficiaza de pachete suplimentare si pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna, in zilele de 27, 30 si 31 marti, precum si pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizatia sociala pentru pensionari, acordata potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobata prin Legea nr. 196/2009, al caror venit se afla sub 400 lei/luna, in zilele de 1, 2 si 3 aprilie.

Citeste si: DISTRIBUIREA pachetelor cu AJUTOARE ALIMENTARE de la UE continua in Sectorul 6

Pot primi pachete suplimentare si persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare, in zilele de 6, 7 si 8 aprilie.

Va fi distribuita o cutie suplimentara pentru fiecare beneficiar, in limita stocului disponibil. Fiecare beneficiar va prezenta la solicitarea primirii cutiei suplimentare un document justificativ care atesta calitatea de beneficiar, respectiv dispozitia scrisa a primarului sau mandatul postal pentru plata drepturilor, pentru familiile si persoanele singure carora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001, carnetul de somer vizat mandatul postal ori orice alt document prin care se atesta plata indemnizatiei de somaj, decizia de pensie sau mandat postal pentru plata drepturilor pentru pensionarii indreptatiti al caror venit se afla sub 400 lei/luna, certificatul de incadrare in grad de handicap grav si accentuat, pentru persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile ulterioare.

Programul de lucru la Centrul de distribuire din str. Murguta nr.2 (zona Moinesti) este de luni pana joi intre orele 8.00 so 16.30 si viner de la 8.00 la 14.00.