Pacientii vor completa la externarea din spital un chestionar, spune ministrul Sanatatii

Pacientii vor completa la externarea din spital un chestionar, spune ministrul Sanatatii

Mecanismul de feedback al pacientilor, o chestiune care se discuta in Romania de ani de zile, devine operational din aprilie, astfel ca tot ceea ce va fi semnalat de pacienti, la externare, intr-un formular s-ar putea rezolva pe loc, spune ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

“Mecanismul de feedback al pacientilor este o chestiune pe care noi o discutam in Romania de cand eu eram in anul doi de studentie. In acest an il implementam. Intentia noastra este aceea de a deveni operational din luna aprilie. Asta inseamna ca tot ceea ce va fi semnalat de pacienti, care vor primi un formular la externarea dintr-un spital sau la finalul serviciului medical pe care il primesc, va fi analizat de consiliile etica care se vor constitui in spitale; unele dintre ele (consilii – n.r.) le-au si constituit, sunt deja operationale”, a declarat Banicioiu, la evenimentul de lansare a Raportului pentru Sanatate, organizat de Alianta Pentru Sanatate din Romania.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca problemele, odata semnalate, vor putea fi rezolvate pe loc.

“Lucrurile semnalate se pot rezolva acolo. Sunt convins ca acest mecanism va duce la imbunatatirea calitatii actului medical”, a mai spus Banicioiu.

Cu acelasi prilej, presedintele Aliantei pentru Sanatate din Romania, Cristian Hotoboc, a propus semnarea unui pact pentru sanatate pe 10 ani.