Pactul de coabitare, analizat de consilierii Diaconescu si Chifu si de ministrii Corlatean si Cazanciuc

Pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se afla in discutie, miercuri, intre consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu si ministrii Titus Corlatean si Robert Cazanciuc.

Discutiile pe acordul de coabitare au inceput in jurul orei 11.30 la o vila de protocol din Capitala. Din partea presedintelui Traian Basescu, la intalnire participa consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu, iar din partea premierului Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlatean si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu afirma, marti, ca asteapta o analiza cinstita de documentului, care sa scoata in evidenta si nerespectarile din acordul de coabitare.

“Astept o analiza cinstita a acestui acord de cooperare interinstitutionala, care sa se finalizeze cu un document agreat de ambele parti, care sa constate nerespectarile din acord. Pe urma il voi vedea eu si premierul si ni-l vom insusi sau nu. Dar, daca nu va fi o analiza cinstita, foarte greu sa mergem inainte. Foarte greu”, a spus Traian Basescu.