PADURE DISTRUSA de o furtuna cu aspect de TORNADA, in Suceava

O furtuna puternica cu aspect de TORNADA a doborat in noaptea de luni spre marti peste 15.000 de metri cubi de lemn in localitatea montana Ulma din judetul Suceva, fiind afectate peste 35 hectare de padure de rasinoase, a anuntat Florin Sinescu, prefectul de Suceava.

Potrivit localnicilor, vijelia a avut loc putin dupa miezul noptii si nu a durat decat cateva minute, dar a lasat in urma un adevarat dezastru.

Arborii rupti au cazut pe un drum comunal din localitate si au blocat circulatia in zona pentru mai multe ore. La fata locului au intervenit, la primele ore ale diminetii de marti, autoritatile care au deblocat drumul cu ajutorul a doua tafuri.

“Nu a fost vreo localitate izolata intrucat s-a putut circula pe un drum forestier, cu un ocol de aproximativ cinci kilometric”, a spus prefectul, adaugand ca marti, in jurul amiezii, s-a reluat traficul pe drumul afectat.

Citeste si: ZECI DE CASE din judetul Botosani, DISTRUSE de o TORNADA PUTERNICA

Totodata, prefectul a spus ca silvicultorii actioneaza in zona pentru a taia copacii care au ramas in picioare la marginea drumului si a se evita pericolul ca unii sa se rupa si sa fie inregistrate evenimente nedorite. Potrivit prefectului, pe perioada furtunii, cantitatea de apa cazuta nu a fost foarte mare, de doar 10-15 litri pe metrul patrat, dar vantul a fost extrem de puternic si a condus la doborarea arborilor, favorizant pentru fenomen fiind si cantitatea mare de apa cazuta in ultimele saptamani.

Citeste si: Sudul litoralului, RAVASIT de o FURTUNA PUTERNICA

La randul sau, seful ISU Suceava, generalul Ion Burlui, a spus ca furtuna de noaptea trecuta din padurea din satul Lupcina-Ulma a avut aspect de tornada, iar pagubele sunt semnificative. Urmeaza ca autoritatile sa efectueze o evaluare a pagubelor.

Sursa foto; romaniatv.net