PAKISTAN: 14 MORTI si peste 80 de RANITI in doua ATENTATE cu bomba

Paisprezece persoane au fost ucise si alte aproape 80 au fost ranite duminica in exploziile unor bombe in exteriorul a doua biserici din orasul pakistanez Lahore (est), revendicate de catre talibani, potrivit ultimului bilant difuzat de autoritati, relateaza Reuters si AFP.

Atentatele au avut loc in timp ce numeroase persoane asistau la traditionala slujba de duminica in cartierul crestin Youhanabad din Lahore, capitala provinciei Punjab, au declarat martori si responsabili locali. Potrivit politiei pakistaneze, una dintre bisericile vizate este catolica, iar cealalta protestanta, ambele fiind situate foarte aproape una de cealalta.

Gruparea talibana pakistaneza Jamaat-ul-Ahrar a revendicat atacurile.

CITESTE SI: SOCANT: AL-QAIDA PLANUIA ASASINAREA PAPEI FRANCISC IN FILIPINE  

Dupa explozii, sute de crestini cuprinsi de manie au aruncat cu pietre asupra politistilor, pe care ii acuza ca nu-i apara, si au lovit masini cu batele, in timp ce altii isi plangeau rudele.

Talibanii pakistanezi si-au inmultit din 2007 atacurile impotriva fortelor de securitate pakistaneze, pe care le acuza ca sustin razboiul american ”impotriva terorii”, precum si a minoritatilor religioase din Pakistan, tara cu aproape 200 milioane de locuitori, in majoritate sunniti.

CITESTE SI: ATAC ARMAT IN MALI: IMPUSCATURILE S-AU SOLDAT CU CINCI MORTI SI ZECE RANITI. UPDATE

Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a condamnat atentatele din Lahore, fief-ul sau electoral, si le-a ordonat autoritatilor din Punjab, provincie unde fratele sau Shahbaz este ministru-sef, sa apere populatia locala.