PAKISTAN: ATENTAT SINUCIGAS la un punct de control. Cel putin 10 MORTI si 20 de RANITI

Cel putin 10 persoane au fost UCISE si peste 20 RANITE intr-un ATENTAT SINUCIGAS comis marti dimineata la un punct de control al politiei din nord-vestul PAKISTANULUI, transmite Reuters, citand surse oficiale.

Atentatorul a intrat cu motocicleta intr-un vehicul de politie in apropierea unui punct de control rutier din Jamrud, la marginea Zonelor tribale administrate federal, a declarat Munir Khan, responsabil guvernamental local.

‘El conducea o motocicleta incarcata cu explozivi si a lovit punctul de control si vehiculul politistului de garda’, a precizat oficialul.

Printre cei ucisi se afla cel putin cinci politisti, dar si un copil si un jurnalist.

CITESTE SI: AFGANISTAN: CEL PUTIN 11 PERSOANE AU FOST UCISE INTR-UN ATENTAT SINUCIGAS

Responsabilitatea atacului a fost revendicata de comandantul taliban pakistanez Maqbool Dawar. Intr-o declaratie pentru Reuters, el a afirmat ca atacul a fost o razbunare pentru decesele recente ale unor talibani arestati de guvern, si ca nu jurnalistul a fost tinta atentatului.

Potrivit Reuters, o factiune talibana a reclamat, de asemenea, ca se afla in spatele atacului.

Acesta s-a produs intr-o zona in care fortele de securitate si-au intensificat lupta impotriva talibanilor si a altor grupari combatante de-a lungul frontierei cu Afganistan, dupa masacrarea a peste 150 de persoane, in majoritate copii, intr-o scoala militara, in decembrie 2014.

Sursa foto: cnn