PAKISTAN: Cel putin 230 de raniti la ISLAMABAD, in urma unor ciocniri intre politie si manifestanti antiguvernamentali

PAKISTAN: Cel putin 230 de raniti la ISLAMABAD, in urma unor ciocniri intre politie si manifestanti antiguvernamentali

Cel putin 230 de persoane au fost ranite sambata, la Islamabad, capitala Pakistanului, in cursul unor ciocniri intre politie si manifestanti antiguvernamentali, au anuntat duminica surse medicale, relateaza AFP.

“Am primit 164 de raniti, dintre care doi in stare critica”, a declarat pentru AFP Wasim Khawaja, un purtator de cuvant al Institutului de stiinte Medicale din Islamabad.

La randul sau, spitalul “Polyclinic” a anuntat ca cel putin 234 de persoane au fost ranite in cursul unor ciocniri la Islamabad.

Mii de sustinatori ai opozantilor Imran Khan, un fost jucator de crichet devenit politician, si Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit in Canada, campeaza de la 15 august la Islamabad pentru a cere demisia premierul Nawaz Sharif, pe care il acuza de comiterea unor fraude electorale.

Citeste si: RECOMPENSE URIASE oferite de SUA, pentru arestarea LIDERILOR retelei HAQQANI

Sambata seara, cei doi opozanti si-au indemnat sustinatorii, reuniti in fata Parlamentului, sa mearga la resedinta oficiala a premierului.

Manifestantii au folosit chiar si o macara pentru a deplasa containerele care blocau accesul la resedinta lui Sharif. Pentru a-i opri pe manifestanti, politia pakistaneza a facut uz de gaze lacrimogene si gloante de cauciuc.

Duminica, ciocnirile s-au extins la Lahore, capitala provinciei Punjab, cea mai populata din tara.