PAKISTAN: Cel putin 70 de MORTI si 280 de RANITI in ATENTATUL SINUCIGAS din LAHORE. UPDATE

Cel putin 38 de persoane au murit si peste 100 au fost ranite intr-un posibil atac sinucigas comis intr-un parc din orasul Lahore, estul Pakistanului, in duminica Pastelui, iar cele mai multe dintre victime sunt femei si copii, informeaza Reuters, citand reprezentanti ai serviciilor de interventie.

UPDATE LUNI 11.00Cel putin 70 de morti si 280 de raniti, dintre care cele mai multe victime sunt copii si femei, este ultimul bilant bilantul unui atentat sinucigas comis duminica seara in parcul de distractii Gulshan-e-Iqbal din centrul  orasului Lahore, estul Pakistanului. Multi dintre raniti sunt in stare critica. Atentatul a fost revendicat de o factiune pakistaneza a talibanilor, care a precizat ca tinta a fost comunitatea crestina, care sarbatorea duminica Pastele

UPDATE 20:46: 56 de oameni si-au pierdut viata si alte cateva zeci au fost raniti intr-o explozie de origine necunoscuta produsa in orasul Lahore din estul Pakistanului. Explozia s-a produs intr-o parcare din apropiere parcului Gulshan-e-Iqbal din centrul orasului, anunta AFP. Explozia a fost un atentat sinucigas, iar majoritatea victimelor sunt femei si copii care se aflau in parc, potrivit Reuters. 

Televiziunile locale au difuzat imagini cu raniti preluati de ambulante pentru a fi transportati la spital.

Stire initiala

Explozia a avut loc in apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la iesirea din parc si la cativa metri de locurile de joaca ale copiilor. Orasul Lahore se afla in statul Punjab din Pakistan.

“Cel putin 38 de persoane au murit in explozie”, a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al politiei locale, precizand ca majoritatea victimelor sunt femei si copii.

Potrivit lui Jam Sajjad Hussain, un purtator de cuvant al serviciilor de interventie locale, bilantul anterior era de 25 de morti. El a adaugat ca peste 100 de persoane au fost ranite, fiind transportate la mai multe spitale din oras.

Oficialii serviciilor de securitate au declarat ca peste 30 de corpuri au fost aduse in mai multe spitale din oras.

Politia investigheaza atacul, pentru a descoperi daca a fost vorba de un atentat sinucigas sau de atac operat de la distanta printr-un dispozitiv exploziv.

“Nu putem spune daca a fost vorba de un atac sinucigas, dar lucrurile se vor clarifica in curand”, a declarat Haider Ashraf, din cadrul operatiunilor de politie din Lahore said.

Pakistan, un stat cu o populatie de 190 de milioane de locuitori, se confrunta cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare si mai proster din tara.

 Sursa foto: romaniatv