PAKISTAN: Politia vrea sa opreasca o retea de FEMEI INSTARITE care SPRIJINA ISIS

Politia din orasul pakistanez Karachi a declarat luni ca incarca sa desfiinteze o retea formata din FEMEI INSTARITE care STRANG BANI pentru organizatia STATUL ISLAMIC, informeaza AFP.

Politia din orasul-port a inceput sa urmareasca reteaua pe baza unor dezvaluiri facute de un barbat suspectat ca ar fi finantat primul atac revendicat de Statul Islamic in Pakistan: masacrul din mai de la Karachi a 44 de musulmani ismaeliti, un curent minoritar al islamului siit, considerat drept eretic de luptatorii SI.

Seful departamentului de lupta impotriva terorismului din provincia Sindh, Raja Umar Khattab, a declarat ca suspectul, arestat saptamana trecuta, a recunoscut ca sotia sa a pus bazele unei organizatii religioase numita ‘Al Zikra Academy”.

CITESTE SI: CUM PRODUCE STATUL ISLAMIC (DAESH) MILIARDE DE DOLARI

‘Academia nu dispune de nicio structura sau sediu”, a afirmat Khattab. ‘Un grup de 20 de femei, toate din familii bogate, distribuie stickuri USB pe care se afla inregistrari video cu gruparea SI si promoveaza organizatii teroriste”, a spus el, adaugand ca reteaua a strans astfel bani care i-au fost apoi dati suspectului care a dezvaluit existenta retelei.

‘Sotia si mama vitrega a suspectului fac de asemenea parte din aceasta retea”, a explicat Khattab.

Lupta pe care Pakistanul o duce impotriva insurgentei islamiste de peste un deceniu s-a soldat cu moartea a zeci de mii de civili. Principalii inamici ai fortelor de securitate sunt gruparea terorista Al-Qaida, talibanii pakistanezi, insa Statul Islamic pare a avea simpatizanti in randul claselor educate.
Islamabadul neaga faptul ca SI reprezinta o amenintare serioasa in Pakistan, insa seful politiei din Sindh a recunoscut in octombrie, in fata unei comisii parlamentare, ca organizatia jihadista a fost intr-adevar responsabila pentru atacul impotriva comunitatii ismaelite din luna mai.

Sursa foto: forcechange