PAKISTAN: ELICOPTER PRABUSIT peste o SCOALA. TALIBANII spun ca au avut un PLAN care urmarea UCIDEREA premierul NAWAZ SHARIF. UPDATE

Un ELICOPTER s-a PRABUSIT, vineri, in nord-estul PAKISTANULUI, a anuntat armata pakistaneza, potrivit AFP. Cel putin 4 PERSOANE au MURIT.

UPDATE 17.08: TALIBANII pakistanezi au anuntat vineri ca au avut un PLAN special de a-l UCIDE pe premierul pakistanez NAWAZ SHARIF, prin doborarea unui elicopter, la bordul caruia se aflau diplomati straini, inclusiv ambasadorul roman la Islamabad, in nordul Pakistanului.

“Am facut un plan special care il viza pe premierul Nawaz Sharif in aceasta vizita a sa”, a declarat un purtator de cuvant al TALIBANILOR, Mohamed Khorassani, intr-un e-mail transmis mass-media. “Racheta noastra a lovit un alt elicopter”, a declarat el.

UPDATE 15.08: Purtatorul de cuvant al MAE, Raluca Lunculescu a declarat ca ambasadorul roman, Emilian Ion, a suferit rani usoare, in urma prabusiri elicopterului in Pakistan, dar ca nu a necesitat spitalizarea acestuia.

De asemenea, acesta a mai spus ca, in acest turneu turistic in care se aflau ambasadorii si sotiile acestora, nu mai erau alti romani.

Armata pakistaneza a declarat ca in zona nu actioneaza teroristi.

“Nu exista indicii care sa arate ca a fost un atac terorist”, a spus purtatorul de cuvant, adaugand ca ancheta este inca in desfasurare.

UPDATE 15.05: Talibanii sustin ca elicopterul prabusit vineri in nord-estul Pakistanului a fost doborat de ei si declara ca tinta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif calatorea catre regiunea muntoasa Gilgit intr-un alt aparat de zbor atunci cand s-a petrecut incidentul.

UPDATE 12.35: MISTERUL a fost elucidat de presedintele KLAUS IOHANNIS care a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ION EMILIAN se afla in ELICOPTERUL PRABUSIT in PAKISTAN dar a scapat cu cateva rani usoare si o sperietura zdravana!

UPDATE 12.10: Datele de la MAE sunt confuze! Inca nu se stie daca ambasadorul ROMANIEI in Republica Islamica PAKISTAN, EMILIAN ION, se afla in ELICOPTERUL PRABUSIT sau nu, singurul lucru cert este ca a SUPRAVIETUIT!

UPDATE 12.05: AMBASADORUL ROMANIEI se afla in cadrul acestei delegatii, insa acesta era intr-una dintre celelalte doua aeronave! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reusit sa il contacteze telefonic pe AMBASADORUL ROMAN din PAKISTAN acesta confirmand ca este in viata si se afla in afara oricarui pericol.

UPDATE 11.50: Ambasadorii NORVEGIEI si FILIPINELOR la Islamabad si-au pierdut viata vineri in PRABUSIREA unui ELICOPTER MILITAR in nord-estul PAKISTANULUI, informeaza agentiile internationale de presa.

Sotiile ambasadorilor din MALAEZIA si INDONEZIA, precum si cei doi piloti ai elicopterului de tip MI-17, au pierit in accident. Printre raniti se numara ambasadorii POLONIEI si OLANDEI la Islamabad. Potrivit DPA, sase persoane si-au pierdut viata in accidentul aerian.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif calatorea catre regiunea muntoasa Gilgit intr-un alt aparat de zbor atunci cand s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul sau de presa, potrivit Reuters.

STIRE INITIALA 

Un ELICOPTER ce transporta 11 cetateni straini si sase pakistanezi s-a PRABUSIT vineri la aterizare, intr-o regiune muntoasa din nord-estul PAKISTANULUI, a anuntat armata pakistaneza, relateaza AFP.

O delegatie de diplomati si ziaristi se deplasa vineri cu trei ELICOPTERE in regiunea Gilgit-Baltistan, cand unul dintre aparate s-a PRABUSIT peste o scoala la aterizare, a precizat un membru al delegatiei care s-a aflat in unul dintre elicoptere.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bbc.co.uk