PALATUL COTROCENI va fi iluminat in roz pentru a marca lupta impotriva cancerului la san

Administratia Prezidentiala marcheaza, sambata, Ziua Internationala de lupta impotriva cancerului de san, in semn de solidaritate si empatie cu femeile care sufera de aceasta boala, iluminand Palatul Cotroceni in roz incepand cu ora 19:30.

“Prin aceasta initiativa, Administratia Prezidentiala se alatura institutiilor care promoveaza importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san, a doua cea mai frecventa forma de cancer in Romania”, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Sursa citata aminteste ca Romania inregistreaza deficiente in ceea ce priveste rata de supravietuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul ca boala este depistata cand deja se afla intr-un stadiu avansat.

“In acest context, Administratia Prezidentiala sustine demersurile societatii civile si ale profesionistilor din sanatate si reitereaza necesitatea educatiei pentru sanatate si a preventiei, care trebuie sa reprezinte prioritatea zero a oricarui sistem de sanatate”, se mai precizeaza in comunicat citat de Mediafax.

Sursa foto: jurnalul