PALATUL LUI CEAUSESCU din PRIMAVERII va fi DESCHIS PUBLICULUI

PALATUL CUPLULUI CEAUSESCU din bulevardul PRIMAVERII va fi DESCHIS PUBLICULUI, potrivit unei decizii a RA-APPS, scrie evz.ro.

Dupa ce, anul trecut, RA-APPS a incercat sa vanda PALATUL FAMILIEI CEAUSESCU din bd. Primaverii, anul acesta institutia vrea sa transforme cladirea dintr-una de protocol intr-un muzeu.

De o saptamana, o echipa de zece muncitori arunca vopseste gardul. “Se va face muzeu aici, nu este vorba de o renovare, ci de o mica operatiune de curatenie”, a declarat unul dintre muncitori.

Citeste si: PALATUL PRIMAVERII, resedinta lui NICOLAE CEAUSESCU, va fi scos la VANZARE

PALATUL cuplului Nicolae si Elena Ceausescu este celebru pentru luxul din interior. Robinetele de la baie, tablitele de la paturi si fotolii au fost suflate cu aur. In mijlocul PALATULUI este amenajat un centru spa cu o piscina, cu o adancime de peste doi metri. Ceausescu a comandat oglinzi scumpe din Italia, iar lampile le-a ales din cristal. Cezar Lazarescu este arhitectul care a modelat imobilul.

Decizia de a schimba destinatia vilei de protocol a fost luata dupa ce demnitarii romani au refuzat sa se cazeze in acest imobil pentru a nu-si alatura imaginea de liderul comunist executat in 1989.

Citeste si: Procurorul DAN VOINEA: NICOLAE CEAUSESCU a fost CONDAMNAT LA MOARTE de ION ILIESCU si PETRE ROMAN

“Acest imobil nu este folosit conform destinatiei legale, in cel mai bun caz existand trei-patru delegatii pe an care il utilizeaza pe perioade scurte de timp. Costurile de intretinere ale cladirii sunt foarte mari, ceea ce duce la un nivel neatractiv al chiriilor platite de cei care il folosesc”, au spus reprezentantii RA-APPS.

Acestia au mai precizat ca nu s-a aprobat vreo suma speciala pentru renovarea cladirii, lucrarile realizandu- se din bugetul alocat pentru intretinerea caselor aflate in patrimoniul RA-APPS. PALATUL ar urma sa fie deschisa pentru vizitare in luna mai.

Sursa foto: evz.ro