Palatul Parlamentului si Ateneul, iluminate in albastru

Palatul Parlamentului si Ateneul, dar si alte cladiri institutionale importante din tara, vor illuminate miercuri in albastru, in cadrul campaniei “Light It Up Blue”, care are loc in intreaga lume pe data de 2 aprilie, desemnata drept Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

In semn de solidaritate cu persoanele cu autism, in tara vor fi iluminate in albastru Primaria si Turnul Stefan din municipiul Baia Mare, Primaria municipiului Bistrita Nasaud si Turnul Catedralei Evanghelice din Bistrita Nasaud, Casa Sfatului din Brasov, Primaria Brasov, Cetatea Brasov, Cazinoul din Cluj Napoca, Centrul de Zi Innocenzo Fiore din Craiova, Primariile Dabuleni si Bailesti – Dolj, Primaria Iasi, Universitatea “Al. I Cuza” Iasi,  Universitatea “Petre Andrei” Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Camera de Comert si Industrie Iasi, Antal International Network din Iasi, Turnul lui Stefan cel Mare din Piatra Neamt, Primaria municipiului Pitesti, cladirea Consiliului Judetean Suceava.

In cadrul campaniei internationale “Light It Up Blue”, in jur de 3.000 de cladiri din intreaga lume sunt iluminate, in fiecare an, in albastru, purtand mesajul persoanelor cu autism.

In Bucuresti, Fundatia Romanian Angel Appeal, Asociatia Invingem Autismul si Asociatia Autism Romania vor mai organiza miercuri un miting si un mars. Mitingul va incepe la ora 11.00 in Parcul Coltea din Piata Universitatii si va consta in recompunerea, pe paviment, a fundei puzzle, simbol al luptei pentru cauza autismului. Participantii vor pleca la ora 12.30 in mars catre Piata Unirii, iar la ora 13.00 vor lansa baloane albastre in Parcul Unirii.

Citeste si: Cladirea Guvernului va fi luminata in mov pentru a marca “Purple Day”, Ziua Mondiala a Epilepsiei

Manifestatiile de la Bucuresti se desfasoara in cadrul proiectului “Impreuna suntem o voce!”, implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal si Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist, in perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2016. In aceeasi perioada, alte organizatiile membre FEDRA desfasoara actiuni si manifestatii publice in orasele Baia Mare, Bistrita Nasaud, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Suceava, Tulcea.

Data de 2 Aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, in urma cu cinci ani. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii autismului care atinge o persoana din 68 (conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor – Atlanta, SUA), ajungand sa reprezinte o prioritate in politicile de sanatate ale statelor.

Sursa foto: terra-flex.blogspot.ro