Palatul Patriarhiei, restaurat cu 15 milioane de euro

Palatul Patriarhiei din Bucuresti, cladire monument, va fi restaurat si consolidat de catre compania de constructii Aedificia Carpati in baza unui contract de peste 15 milioane de euro.

Lucrarile de restaurare, consolidare si protectie pentru acest monument au fost atribuite de Patriarhia Romana la jumatatea lunii februarie, potrivit anuntului publicat pe www.e-licitatie.ro, informeaza Mediafax.

Contractul, estimat la 67,7 milioane lei (15.2 milioane euro), cu TVA inclus, a fost adjudecat in urma unei licitatii deschise pentru care au fost primite 13 oferte, dintre care au fost admise doar doua.

Citeste si: MANASTIREA PUTNA, RESTAURATA SI MODERNIZATA CU FONDURI EUROPENE

Lucrarile vor fi finantate prin Programul Operational Regional.

Cladirea Palatului Patriarhiei a fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul fostei sali a Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei.

Aedificia Carpati, companie detinuta de Petre Badea, a incheiat anul 2012 cu un profit net de 24 milioane lei.

Printre contractele derulate de companie se numara lucrarile de consolidare a Palatului Victoria, reabilitarea Teatrului National si constructia noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, precum si restaurarea Muzeului Taranului Roman, Hanului Gabroveni sau Casei Cesianu.

Sursa foto: turistik.ro