PALATUL VICTORIA, iluminat sambata in ALBASTRU cu ocazia ZILEI ONU

PALATUL VICTORIA va fi iluminat, sambata, in culoarea albastra, in cadrul unei campanii in care au fost incluse si cladiri precum OPERA DIN SIDNEY, MARILE PIRAMIDE de la Gizeh, STATUIA LUI IISUS HRISTOS de la Rio de Janeiro sau EMPIRE STATE BUILDING din New York, a informat, vineri, Biroul de presa al Executivului.

Campania “TURN THE WORLD BLUE” marcheaza 70 DE ANI DE EXISTENTA A ORGANIZATIEI NATIUNILOR UNITE, iar cu aceasta ocazie monumente sau cladiri oficiale din intreaga lume vor fi iluminate in culoare albastra, pentru a celebra cele sapte decenii de la adoptarea Cartei Natiunilor Unite, alaturi de realizarile organizatiei in promovarea pacii si securitatii globale.

CITESTE SI: PALATUL VICTORIA, BIBLIOTECA NATIONALA SI ATENEUL ROMAN, ILUMINATE IN ALBASTRU

Vor fi de asemenea iluminate in albastru Muzeul Ermitage din Sankt Petersburg, Turnul Inclinat din Pisa sau Westminster Hall din Marea Britanie.

“Cu ocazia festivitatilor, Guvernul Romaniei doreste sa sublinieze inca o data atasamentul tarii noastre fata de obiectivele Cartei ONU si increderea in necesitatea construirii unui viitor comun, bazat pe toleranta si solidaritate”, se mentioneaza in comunicatul Guvernului.

Sursa foto: antena3