PANA de CURENT in TURCIA: CEA MAI SEVERA din ultimii 15 ANI

O PANA de CURENT electric, cea mai mare din ultimii 15 ani – potrivit unor organe de presa care citeaza oficiali din Ministerul Energiei -, afecta marti dimineata circa 20 de provincii din TURCIA. La Ankara si Istanbul s-a intrerupt circulatia metrourilor si a tramvaielor, relateaza AFP.

Premierul Ahmet Davutoglu a spus ca pana ar putea fi tehnica, afirmand totusi ca ‘in prezent se studiaza toate pistele’. El a raspuns astfel unei intrebari despre eventualitatea unui atac ‘terorist’. La Ministerul Energiei a fost formata o celula de criza, a mai anuntat seful executivului.

‘A existat o prabusire in SISTEMUL ELECTRIC din TURCIA’, a declarat ministrul energiei, Taner Yildiz, adaugand ca electricitatea a inceput sa revina treptat in unele districte din Ankara. ‘Cautam cauzele acestei pene…si incercam sa aflam daca este o pana tehnica sau un atac informatic’, a spus ministrul ziaristilor.

Metroul din Istanbul si tunelul care leaga malurile european si asiatic al celui mai mare oras din tara au fost evacuate. Potrivit presei turce, au fost semnalate pene de curent electric in 24 sau 26 din cele 81 de provincii ale tarii.

Potrivit postului de actualitati NTV, pene de energie electrica au fost inregistrate in orasele Trabzon (nord-est), Aydin (vest), Edirne (nord-vest), Erzurum (nord-est), Antalya (sud), Izmir (vest) si Bursa (nord-vest). La Istanbul si Ankara, pana s-a declansat putin dupa ora locala zece si jumatate (07h30 GMT).

La pranz a fost restabilita furnizarea energiei electrice la Edirne si Erzurum, potrivit postului de stiri NTV, care citeaza compania Teas.

Sursa foto: hurriyet.com.tr