# PANAMA PAPERS: CRISTIAN SIMA dezvaluie amanunte INCENDIARE

CRISTIAN SIMA a vorbit, joi seara la postul Realitatea Tv, despre scandalul PANAMA PAPERS si a explicat ca „unul dintre avantajele de a detine un fond de tip offshore este ca poti sa platesti spagile fara ca cineva sa te controleze”.

„Cineva din interior a pus mana pe niste documente si le-a dat liber la presa si inteleg ca sunt TB de informatie, iar acum foarte multi jurnalisti studiaza ce e in documente. Nu cred ca e nimic arajat, organizat. MOSSACK FONSECA este un cabinet de avocatura care deschide firme OFF-SHORE oriunde in lume, nu numai in PANAMA. Deci evident exista foarte multe firme OFF-SHORE care isi desfasoara activitatile in Romania. Vreau sa va spun ca bancile romanesti sunt cele mai permisive, deschid contrui bancare oricarei firme de OFF-SHORE. Daca vrei sa-ti deschizi o firma offshore o faci cu 2.000 de euro, fara sa te deplasezi. Daca vrei ceva mai complicat, apelezi la MOSSACK FONSECA”, a sustinut CRISTIAN SIMA.

CITESTE SI: DEZVALUIRILE INCENDIARE FACUTE DE BROKERUL CRISTIAN SIMA IN CARTEA SA MAREA SPOVEDANIE

 CRISTIAN SIMA este de parere ca bancile din Romania sunt prea permisive cu societatile de tip OFF-SHORE decat cele din alte tari.

„Sa ai un OFF-SHORE si sa vii cu el in Europa, sa investesti si sa faci astfel incat sa nu platesti impozit pe dividende la sfarsit de an e perfect legal. Si eu am avut un offshore, conturile le-am declarat la BNR inca din 2003. Offshore-ul intermedia afaceri pe pietele continentale, deci nu actiona in Romania. Mai e un avantaj daca ai un OFF-SHORE. Facand bani intr-un offshore e foarte usor sa platesti spagile, daca faci afaceri cu statul. Platesti frumos din contul offshore-ului tau, pentru ca nimeni nu te intreaba ce faci cu banii din OFF-SHORE. Si atunci poti sa-l platesti pe X-ulescu pe un cont cifrat de-al lui”, potrivit lui CRISTIAN SIMA.

CRISTIAN SIMA a amintit ca, in 2013, a vrut sa depuna mai multe incriminatorii la DNA, dar ca oamenii legii nu s-au aratat foarte interesati de acestea.

„Stiu persoane care apar in acele documente. Am scris si in cartea mea. Ba mai mult, avocatul meu s-a prezentat din 2013 la DNA si le-a oferit o intreaga arhiva de documente incriminatorii. Acele conturi pot fi cercetate si, astfel, autoritatile pot afla care sunt conturile din strainatate ale mai multor politicieni. Eu am vrut sa predau intreaga arhiva, dar sunt vreo doua dube de documente. Daca vine DNA aici la mine pot livra documentele”, a conchis CRISTIAN SIMA pentru sursa amintita.

Sursa foto: realitatea