# PANAMA PAPERS: VICTOR PONTA a cumparat un apartament de la niste actionari ai unui OFF-SHORE

Apar noi ipoteze socante in scandalul PANAMA PAPERS. Mai multe persoane, actionare ale unui off-shore din acest stat, i-ar fi vandut lui VICTOR PONTA un apartament, intr-un complex rezidential din Bucuresti, informeaza postul de televziune Digi24. Firma din Romania, in spatele careia s-a aflat concernul panamez, se afla acum in faliment.

In iunie 2006, off-shore-ul, denumit Sthemko Holding, a infiintat compania G&F Real Estate and Constructions Bucuresti, cu un capital social de 1.000 de lei. Profilul acesteia erau afacerile imobiliare din bunuri proprii, potrivit Digi24. Firma din Romania a cumparat 16 apartamente in Central Park si 13 apartamente in Rose Garden, iar, in 2011, actiunile i-au fost cedate lui Georgios Chatzagiannis, presedintele Sthemko Holding, arata sursa citata. Cu doua luni inainte de a fi nominalizat premier, in anul 2012, VICTOR PONTA ar fi cumparat de la aceasta firma un apartament in complexul imobiliar Central Park, scriu jurnalistii de la Digi24.

CITESTE SI: PANAMA PAPERS: PESTE 100 DE ROMANI SUNT IMPLICATI IN DOSARE

Totodata, sotia DACIANA SARBU si socrul, ILIE SARBU, fostului premier VICTOR PONTA detineau deja doua apartamente in acelasi complex rezidential, cumparate direct de la dezvoltatorul imobiliar, si anume societatea Central Residential Park SA. In 2007, DACIANA SARBU ar fi platit 766.000 de lei pe o locuinta de 167 de metri patrati, precizeaza sursa citata. Patronii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA, controlata de afaceristul Dumitru Nicolae, dar si un off-shore din Insulele Britanice Virgine, denumit Running Total Group.

In urma cu doi ani, compania G&F Real Estate a intrat in insolventa pentru datorii de aproape 5,2 milioane de euro, in timp ce Running Total Group, celalalt off-shore implicat in ridicarea complexului imobiliar Central Park apare mentionat in dosarul Microsoft.

Sursa foto: realitatea