#PanamaPapers: CIOLOS sustine ca ANAF nu are nevoie de dispozitii de la premier pentru a-si face treaba

Premierul Romaniei, DACIAN CIOLOS, a declarat la sfarsitul unei conferinte ca ANAF nu ar avea nevoie de dispozitia sa pentru a lua masuri, acolo unde crede ca este vorba de incalcare a legii (facand trimitere catre faptul ca Fiscul va avea o divizie speciala care va investiga romanii care au legaturi cu Panama Papers), potrivit Agerpres.

“Nu, nu am avut (n.r. discutii cu seful ANAF, Dragos Doros). Nu are nevoie de dispozitii de la Primul-ministru ca sa isi faca treaba acolo unde considera ca s-a incalcat legea”, a afirmat seful Executivului.

Potrivit unui mesaj postat de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) acestia vor face un departament special pentru urmarirea romanilor care au legatura cu Panama Papers, dar si pentru analizarea tranzactiilor fiscale ale acestora.

CITESTE SI: SCANDALUL PANAMA PAPERS: Premierul din Islanda a DEMISIONAT, dupa ce presedintele a refuzat dizolvarearea Parlamentului

Scurgerile masive de informatii cu privire la paradisul fiscal prin care mai multi lideri mondiali isi spalau banii au zguduit o lume intreaga. “Panama Papers” arata cum sefi de stat, dar si alti politicieni de rang inalt, miliardari, celebritati, sportivi, precum si retele criminale fac parte din lista de beneficiari reali a mai mult de 214.000 de societati offshore care au fost inregistrate in 21 de paradisuri fiscale. Aceste companii functionau prin intermediul firmei de avocatura Mossack Fonesca.

CITESTE SI: PANAMA PAPERS: ANAF intra in actiune

Printre cei care aveau legaturi cu aceste paradisuri fiscale se enumera apropiati ai lui Vladimir Putin, premierul Islandei, Sigmundur Gunnlaugsson (care a plecat in timpul unui interviu in care a fost intrebat de firma sa, Wintris, fostul premier din Moldova, Ion Sturza, dar si fotbalistul Lionel Messi sau fostul sef al UEFA, Michel Platini.

 Sursa foto: caleaeuropeana