Pandemia de coronavirus a ucis mai mulți americani decât războiul din Vietnam

Pandemia de coronavirus face, în continuare, ravagii în Statele Unite. Potrivit bilanțului prezentat marți de Universitatea John Hopkins, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în SUA a ajuns la 58.365, iar numărul îmbolnăvirilor a depășit un milion.

Practic, SUA este cea mai afectată țară din lume, în contextul pandemiei, iar americanii infectați cu noul coronavirus reprezintă o treime din totalul tuturor îmbolnăviți în toată lumea.

Războiul din Vietnam este una dintre cele mai mari suferințe trăite de americani în secolul XX. În ciuda faptului că pandemia de coronavirus și războiul din țara asiatică nu au nicio legătură, specialiștii de la Universitatea John Hopkins au făcut o paralelă simbolică.

Sursa citată a anunțat că pandemia de coronavirus a ucis până acum mai mulți americani decât cei care și-au pierdut viața în războiul din Vietnam. Potrivit bilanţului oficial publicat de Arhivele Naţionale ale SUA, și citat de Universitatea John Hopkins, în Războiul din Vietnam (1955-1975) şi-au pierdut viaţa 58.220 de militari americani.

Sursa foto: the guardian