Pandurii Tg Jiu – Otelul Galati 2-1 (0-1) / Victorie obtinuta in extremis de elevii Profesorului Pustai

Pandurii Tg Jiu, prin vocea presedintelui Condescu, anuntau inca de acum doua zile ca vor sacrifica, oarecum, partida de pe teren propriu cu Otelul Galati, din dorinta de a se prezenta cat mai bine joi, la returul din preliminariile Europa League de la Te-Aviv.

Astfel, Profesorul Cristi Pustai i-a tinut pe banca pe Eric, Matulevicius si Erico, iar liderul la zi al Ligii I a profitat din plin, Otelul deschizand scorul gratie fostul jucator al FCM-ului din Tg Mures, Astafei. Acelasi jucator putea sa isi treaca in cont dubla pana la pauza dar gazdele au avut noroc.

Mustruluiti bine la cabine, gorjenii revin hotarati pe teren si la numai doua minute de la reluare restabilesc egalitatea, Christou reluand in gol o minge balbaita de apararea galateana. In ciuda acestui gol, tot echipa de la malul Dunarii este mai periculoasa insa Lazar s-a descurcat bine in fata atacantilor Otelului.

Cristi Pustai arunca in joc tripleta Eric-Erico-Matulevicius si raportul de forte se schimba radical in favoarea amfitrionilor, insa mingea refuza sa intre in poarta aparata de Branet la ocaziile lui Eric, Nistor si Matulevicius.

Pana la urma, Pandurii Tg Jiu reuseste sa inscrie golul victoriei in ultimele secunde ale prelungirilor dupa ce Eric executa bine o lovitura libera, Matulevicius il incomodeaza regulamentar pe Branet si mingea intra in poarta galateana.

Un succes obtinut in extremis de gorjeni care pot aborda returul de la Tel-Aviv, cu Hapoel, cu un moral excelent. 

Pandurii Tg Jiu – Otelul Galati 2-1 (0-1)

Min.20: 0-1: Oaspetii reusesc deschiderea scorului dupa ce Astafei fructifica simplu centrarea foarte buna a lui Iorga.
Min.47: 1-1: La cateva zeci de secunde dupa revenirea de la cabine, gazdele restabilesc egalitatea pe tabela, Christou inscriind dupa o faza incalcita in careul galatean.
Min.90+3: 2-1:  Eric executa o lovitura libera, Matulevicius il jeneaza pe Branet si mingea intra in poarta galateana. 

Pandurii: Lazar – Pleasca, Mamele, Christou (Erico da Silva), Bohale – Nicoara, Anton, Cristea (62 Eric de Oliveira), Nistor, Buleica – Lemnaru (63 Matulevicius). Antrenor: Cristi Pustai

Otelul: Branet – Antunes, Sarghi, Costin, Popescu – Neagu (75 Milea), Giurgiu, Filip – Iorga, Astafei, Marqunhos (90 Bajenaru). Antrenor: Ionut Badea

Cartonase galbene: Nistor (37), Nicoara (66), Pleasca (58), Anton (84) / Popescu (4), Marquinhos (66)
Cartonase rosii: –
Arbitru: Teodor Craciunescu (Ramnicu Valcea). Asistenti: Marian Gaspar (Timisoara) si Adrian Popescu (Craiova). Rezerva: Catalin Botas (Timisoara). Observator: Nicolae Grigorescu (Timisoara) 
Stadion: “Tudor Vladimirescu” (Tg Jiu)

Sursa foto: otelul-galati.ro