Pangasius, pestele care poate ucide! Vezi de ce este considerat o adevarata bomba pentru sanatate

Pestele Pangasius se gaseste in toate supermarketurile din Romania si este consumat in cantitate considerabila atat datorita pretului mic, dar si pentru ca nu are oase si are un gust placut.

Numai ca acest produs este o adevarata bomba pentru sanatate. La origine, Pangasius este un peste oceanic, care prin manipulare genetica a fost creat pentru a se adapta in apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Pestele era destinat sa ecologizeze apele celui mai poluat fluviu din lume. 

Pangasius a fost nu de putine ori subiectul mai multor controverse si dezbateri, mai ales in ultimii ani. Specialisti au aratat ca testele de laborator indica faptul ca Pangasiusul a devenit o adevarata bomba pentru sanatatea omului. Aceasta specie de peste traieste intr-un mediu contaminat cu deseuri toxice, dejectii chimice si alte substante poluante, acesta fiind si motivul pentru care Pangasiusul se vinde la un pret atat de mic in magazine.

Problema este ca cei care consuma Pangasius nu fac decat sa-si distruga sanatatea. Studiile arata ca acest peste provoaca probleme serioase sanatatii, mai ales consumat in mod frecvent. S-a dovedit ca pestele este o adevarata bomba ecologica si ca se hraneste doar cu pesti morti, deseuri si chiar excremente.

De fapt, pestii Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otravuri si bacterii (arsenic, deseuri si dejectii chimice etc.) si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate rauri de pe Terra. Aici sunt crescuti pestii Pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul raului arunca substante chimice si deseuri industriale direct in apa.

Mai nou, pentru ca cererea la nivel mondial a crescut considerabil, pestii Pangasius din crescatorii sunt injectati cu hormoni de crestere, fapt pentru care ajunge la maturitate de 4 ori mai repede fata de mediul sau natural.

Deocamdata, nu exista o lege care sa stopeze comercializarea sa. Adevaratul pret pe care trebuie sa-l plateasca cei care il consuma se masoara in diferite boli cauzate de contaminarea cu metale grele sau chiar otravirea.