PANICA in Valcea: ZECI DE TURISTI au ramas BLOCATI IN TELEGONDOLE la Obarsia Lotrului, in urma unor AVARII la reteaua electrica

ZECI DE TURISTI au ramas blocati, sambata seara, in telegondolele care deservesc domeniul schiabil Obarsia Lotrului din judetul Valcea, oamenii fiind coborati dupa aproximativ doua ore si jumatate, dupa ce s-a reusit punerea in functiune a instalatiei cu ajutorul unui generator.

Instalatia de transport pe cablu care deserveste domeniul schiabil Obarsia Lotrului din judetul Valcea s-a blocat dupa ce mai multi copaci au cazut pe liniile electrice, zeci de turisti ramanand in telegondolele aflate pe traseu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, 75 de persoane aflate in 12 telegondole au ramas blocate, incepand cu ora 17.33, dupa ce in urma prabusirii copacilor pe liniile de alimentare cu energie electrica s-au produs doua avarii pe reteaua care asigura functionarea telegondolei.

Citeste si: TURISTI BLOCATI IN TELESCAUN LA BUNLOC, JUDETUL BRASOV

Pentru aducerea turistilor la sol, autoritatile au pus in functiune generatorul instalatiei, iar la finalul unei operatiuni care a durat aproximativ doua ore si jumatate toate cele 75 de persoane au fost recuperate, la ora 20.07 toti turistii fiind coborati din telegondole. La operatiunea de salvare au participat militari ISU, salvamontisti, jandarmi montani si politisti. De asemenea, doua ambulante au fost prezente la Obarsia Lotrului pe parcursul operatiunii.

Citeste si: ALERTA IN BUCEGI: Doi turisti sunt BLOCATI pe un PERETE MUNTOS foarte ABRUPT

In urma interventiei angajatilor CEZ, alimentarea cu energie electrica a instalatiei de transport pe cablu a fost reluata la ora 20.50.

Sursa foto: gandul.info