PANICA la BRASOV: Un BARBAT s-a urcat pe TRIBUNAL si a amenintat ca se arunca in GOL

Un cunoscut protestatar din Brasov s-a urcat pe cladirea Tribunalului din oras si a amenintat ca se arunca in gol, daca nu vorbeste cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul Justitiei. Dupa 8 ore de negocieri, barbatul a renuntat la gest, convins de vicepresedintele instantei, informeaza Mediafax.

Gheorghe Botorog, cunoscut protestatar din Brasov, a profitat, vineri, de faptul ca la Tribunal au loc lucrari de renovare si s-a urcat pe niste schele lipite de cladire, apoi a amenintat ca se arunca in gol.

Timp de aproape 8 ore, politistii negociatori au incercat sa il convinga sa coboare. Singura care a reusit sa se faca ascultata de Botorog a fost Cristina Gabriela Ciolacu, vicepresedintele instantei, care a imbracat haine de pompier si a urcat, in timpul noptii de vineri spre sambata, alaturi de protestatar.

“Am intervenit cu un echipaj SMURD si o autoscara si am solicitat si o perna pneumatica de la ISU Covasna. In plus, doi alpinisti au stat in permanenta la fata locului. Au fost prezenti si politisti si jandarmi, dar nimeni nu a reusit sa-l convinga sa coboare. In final, doamna vicepresedinte a Tribunalului s-a echipat corespunzator in pompier, cu casca si centura si a urcat autoscara. La scurt timp a coborat si a fost urmata si de protestatar”, a declarat Ciprian Sfreja, purtatorul de cuvant al ISU Brasov.

Gheroghe Botorog a fost condus, vineri noaptea, la Spitalul de Psihiatrie din Brasov de catre un echipaj de la Brigada Mobila de Jandarmi, acestuia fiindu-i intocmit si un dosar penal.

“In urma evenimentului, a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza verificari pentru tulburarea ordinii si linistii publice, iar la finalizarea interventiei barbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie”, a declarat Gabriela Dinu, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Gheorghe Botorog a fost condamnat in trecut pentru fapte antisociale timp de doi ani si a ispasit pedeapsa la Penitenciarul Codlea. Potrivit autoritatilor, la protestul de la Tribunalul Brasov, barbatul a cerut sa vorbeasca cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul Justitiei, pentru ca el considera ca a fost inchis pe nedrept.

Sursa foto: realitatea