Paolo Rossi a murit! Legenda fotbalului italian avea numai 64 de ani

Paolo Rossi, legendă a fotbalului italian, a murit la vârsta de 64 de ani. Anunțul cutremurător a fost făcut de soția acestuia, Federica Cappelletti pe contul său de Instagram.

Paolo Rossi suferea de o boală cronică, conform presei italiene. Paolo Rossi a fost golgheterul Campionatului Mondial din Spania 1982 și fotbalistul determinant care a condus naționala Italiei către un nou titlu mondial în acel an. ”Pablito” Rossi a reprezentat pariul și obiectul încăpățânării selecționerului Enzo Bearzot care l-a luat la turneul final după ce fotbalistul, ajuns la 25 de ani, se antrenase aproape doi ani, singur, prin parcuri și săli de sport. Totul din cauza nedreptății care i s-a făcut la vremea respectivă, fiind suspendat, dar nevinovat, în primul scandal al meciurilor trucate care a zguduit fotbalul italian ”Totonero”!

Iar Paolo Rossi nu l-a dezamăgit pe ”vulpoiul bătrân” Bearzot. Un hat-trick contra Braziliei (3-2). „A fost cadoul meu pentru Enzo Bearzot”, dezvăluia Rossi în autobiografia sa intitulată „Am făcut Brazilia să plângă!”.

Apoi o doppietta în semifinala cu Polonia (2-0) şi un gol în finala contra Germaniei de Vest (3-1). „Destinul mi-a luat doi ani din viaţă, însă m-a răsplătit cu cel mai preţios trofeu”, declara, în lacrimi, Paolo Rossi după ce ridica deasupra capului trofeul Jules Rimet.

Paolo Rossi a evoluat de-a lungul prodigioasei sale cariere pentru Como, Vicenza, Perugia, Juventus, AC Milan și Hellas Verona. Are în palmares aprope tot ce se putea câștiga: Serie A, Cupa Italiei, Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, titlul de golgeter în Italia, în Cupa Campionilor Europeni, la Cupa Mondială şi Balonul de Aur în 1982.

După retragerea din activitatea sportivă în 1987, Paolo Rossi a lucrat ca expert pentru Sky, Mediaset și Rai.

Sursa foto: sport