Papa Francisc a primit un cadou made in România! Galerie foto în articol

Grupul Renault i-a oferit cadou Papei Francisc o mașină Dacia Duster cu o gardă la sol cu 30 de milimetri mai joasă și o banchetă spate mult mai confortabilă, adaptată pentru nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif.

Papa Francisc a primit în această săptămână un cadou inedit din partea Grupului Renault: un Dacia Duster 4×4 special adaptat pentru nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif.

Mașina i-a fost înmânată Papei Francisc chiar de Christophe Dridi, director general Groupe Renault România și președinte director general Automobile Dacia SA, scrie automarket.ro.

Cu o lungime de 4.34 metri și o lățime de 1.8 metri, mașina are la bază versiunea de serie a lui Duster și a fost vopsită în alb, în timp ce interiorul este bej. Noul “Papamobil” a fost modificat de Departamentul de Prototipur și echipa de Adaptări Speciale de la Dacia, care a colaborat la acest proiect cu carosierul Romturingia.

Astfel, mașina beneficiază de un pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard pentru a ușura accesul la bord și alte elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior. În plus, mașina este echipată cu 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă.

“Prin această donație făcută Sanctității Sale, Grupul Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale”, a precizat Xavier Martinet, director general al Grupului Renault pentru piața din Italia, care a participat de asemenea la evenimentul de predare a mașinii Suveranului Pontif.

Sursa foto: automarket