Papa Francisc a beatificat şapte episcopi greco-catolici martiri, în cadrul Sfintei Liturghii de la Câmpia Libertăţii din Blaj

Papa Francisc i-a beatificat duminică pe cei şapte episcopi greco-catolici martiri, în cadrul Sfintei Liturghii care a avut loc pe Câmpia Libertăţii din Blaj în prezenţa a o sută de mii de credincioşi.

Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice, a fost cel care a citit cererea prin care a solicitat Papei Francisc să-i declare Fericiţi pe cei şapte episcopi martiri (Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu), “care au ales să moară, decât să se lepede de credinţa lor catolică”.

Sfântul Părinte şi-a exprimat acordul şi i-a declarat Fericiţi pe episcopii martiri, care urmează să fie celebraţi pe 2 iunie. Apoi a fost dezvelită icoana martirilor, aceasta fiind binecuvântată.

Traseu modificat din cauza vremii

Traseul de deplasare al Papei Francisc spre aeroportul din Sibiu s-a modificat din cauza vremii, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră. Schimbarea planului nu va afecta programul anunțat inițial, anunță Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” precizează că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctității Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră. Schimbarea planului nu va afecta programul anunțat inițial.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare nowcasting cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru județul Sibiu, până la ora 17.00. Plecarea Papei Francisc din România este programată de pe Aeroportul din Sibiu, la ora 17.00.

Sursa foto: captură video