PAPA FRANCISC A CREAT UN TRIBUNAL IMPOTRIVA PREOTILOR PEDOFILI

PAPA FRANCISC continua seria actiunilor sale inedite pentru un Suveran Pontif. Acesta a aprobat cererea pentru crearea unui TRIBUNAL care va audia cazurile cu privire la preotii care ASCUND ABUZURILE SAVARSITE DE PREOTII PEDOFILI. Aceasta masura fara precedent a fost creata in urma unei recomandari a noului grup de jurati ce se ocupa de abuzurile sexuale ale clericilor. 

CITESTE SI: VIZITA OFICIALA la SARAJEVO a lui PAPA FRANCISC, considerata un SEMN al PACII

Opinia publica a cerut de mult timp Vaticanului sa intreprinda masuri mai severe impotriva preotilor responsabili de abuzul copiilor. Anul trecut, ONU a criticat dur Biserica pentru ca nu a luat masuri pentru a opri aceste abuzuri si pe cei care le ascund.

Potrivit purtatorului de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, scopul tribunalului va fi sa judece preotii cu privire la crimele si abuzurile pe care le fac asupra minorilor. De asemenea, tribunalul va avea puterea sa pedepseasca si preotii care NU AU PROTEJAT TINERELE VICTIME.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC vine in ROMANIA, la invitatia lui KLAUS IOHANNIS

Grupul de jurati ai Vaticanului, care au recomandat aceasta masura, a fost creat in 2013 pentru a ajuta episcopiile sa lupte impotriva a astfel de abuzuri si au venit in ajutorarea victimelor acestor crime. Grupul este format din 17 clerici din toata lumea, din care opt sunt femei.

*sursa foto: Huffington Post