PAPA FRANCISC a fost primit de FIDEL CASTRO la domiciliul sau din HAVANA

PAPA FRANCISC s-a intalnit duminica cu fostul presedinte cubanez FIDEL CASTRO la domiciliul acestuia din HAVANA, in a doua zi a primei sale VIZITE IN CUBA, a anuntat pentru presa purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, parintele Federico Lombardi, informeaza AFP.

Intalnirea, care a durat 30 — 40 de minute, a avut loc la pranz “intr-o ambianta foarte familiara si informala” in prezenta sotiei fostului lider cubanez Dalia Soto del Valle si a unei delegatii a Sfantului Scaun, a precizat parintele Lombardi.

Fidel Castro s-a intalnit pentru prima data cu PAPA IOAN PAUL AL-II-LEA la Vatican in 1996 si apoi de trei ori in timpul vizitei acestuia in Cuba in 1998 si a fost primit in martie 2012 de PAPA BENEDICT al XVI-lea la nuntiatura din Havana.

De data aceasta, papa Francisc s-a deplasat in vestul Havanei la domiciliul fondatorului revolutiei cubaneze in varsta de 89 de ani si care s-a retras de la putere in 2006 din motive de sanatate.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC CONTINUA REFORMA LA VATICAN: LIBERTATE PENTRU CATOLICII DIVORTATI

In timpul intrevederii, papa Francisc si Fidel Castro au discutat diverse teme, cum ar fi mediul inconjurator, si papa i-a oferit patru carti lui Fidel Castro, dintre care doua de teologie, noteaza France Presse.

La randul sau, parintele revolutiei cubaneze i-a dedicat cartea sa de interviuri cu teologul brazilian Frei Betto, aparator al teologiei eliberarii, “Fidel si religia”, incheind cu cuvintele “cu admiratie si respect din partea poporului cubanez”.

Sursa foto: el Mundo