PAPA FRANCISC, Abbas si Peres s-au rugat pentru pace in gradinile de la VATICAN

PAPA FRANCISC, Abbas si Peres s-au rugat pentru pace in gradinile de la VATICAN

PAPA FRANCISC si presedintii palestinian Mahmoud Abbas si israelian Shimon Peres au inceput duminica spre ora 17.00 GMT (20.00, ora Romaniei), in gradinile de la Vatican, “invocarea pacii” in Orientul Mijlociu, au constatat jurnalisti aflati la fata locului.

Cei trei, insotiti de catre Patriarhul ortodox Bartolomeu, au inaintat incet pe peluza triunghiulara din centrul Vaticanului, insotiti de o “meditatie muzicala” interpretata de catre o mica orchestra de coarde. Ei s-au asezat pe trei scaune, Papa aflandu-se la mijloc, si s-au recules.

Papa Francisc a cerut duminica “tuturor persoanelor cu bunavointa” sa se alature rugaciunii “pentru pace in Orientul Mijlociu”, intr-un mesaj postat pe Twitter, cu doua ore inaintea intalnirii private in care se va ruga impreuna cu presedintii Shimon Peres si Mahmoud Abbas.

Papa Francisc s-a rugat la Zidul Plangerii

“Astazi (duminica) le cer tuturor persoanelor cu bunavointa sa ni se alature in rugaciunea pentru pace in Orientul Mijlociu”, se arata in acest ultim mesaj postat pe contul oficial pe Twitter al papalitatii – @pontifex – in opt limbi.

In Orientul Mijlociu se afla si Siria, devastata de un razboi civil.

Gradinile Vaticanului urmeaza sa fie locul unei “invocari a pacii” fara precedent si istorice de catre seful Bisericii Catolice si presedintii israelian si palestinian, in contetul in care, pe plan politic, s-a instalat un impas total pe calea catre pace intre cele doua parti.